.
Cum ne dam seama ca telefonul ne este spionat?
Asa cum am mai spus, nu avem nicio sansa sa-i descoperim pe cei care ne spioneaza legal. Exista totusi cateva semne care tradeaza mai ales spionarea ambientala prin telefonul mobil:
- acumulatorul telefonului se descarca foarte repede. In timp ce suntem interceptati ambiental, telefonul se comporta ca si cum l-am folosi intr-o convorbire;
- telefonul se incalzeste – daca nu ati folosit telefonul si el este cald, inseamna ca a fost totusi "activ";
- telefonul isi pierde brusc semnalul, de fapt noi avem senzatia ca interlocutorul cu care purtam o discutie tace pret de o secunda.
- verificand atent facturile detaliate – daca regasim un trafic de date foarte mare sau apeluri frecvente spre un anumit numar (asa cum apare in cazul convorbirilor in sistemul call-conference), este indicat sa resetam telefonul. Singurul soft care nu lasa "urme" in factura detaliata este softul creat doar pentru ascultarea ambientala.
Nu trebuie neglijat nici faptul ca telefonul furnizeaza date despre noi si dupa ce nu-l mai folosim. Asadar, atentie ce facem cu telefonul vechi si mare atentie sa nu ni-l fure cineva. Cu o aparatura specializata in data recovery, oricine poate extrage din telefon informatii inimaginabile. De exemplu, un iPhone de 16 GB furnizeaza toate informatiile din ultimii doi ani de folosinta: registru apeluri, fotografii, SMS-uri, navigare pe Internet, locatii GPS, istoricul cartelelor SIM, contacte etc. Aici includem atat datele existente, cat si cele sterse sau transferate. (sfarsit)
.
Da...asa se demontreaza de fapt, ca nu mai avem Intimitate.....
RăspundețiȘtergere