Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 iunie 2015

Nota privind discutiile purtate intre Alex Younger, director MI6 si Eduard Hellvig – director SRI



Nota
privind discutiile purtate intre Alex Younger, director MI6 si Eduard Hellvig – director SRI

Bucuresti, 22 iunie 2015
fragment



 












- … Desi rezervistul Dv a afirmat in publicistica sa ca bunastarea materiala actuala a poporului britanic se fundamenteaza pe aductiunile de resurse din coloniile detinute de coroana in secolele trecute, dupa anumite analize, noi privim cu simpatie situatia sa si avem motive sa il consideram un unicat din mai multe puncte de vedere.
Aspectele autobiografice deja publicate pe blogurile sale sunt reale in proportie de 85 la suta si avem motive sa credem ca vor avea acelasi grad de credibilitate si noile dezvaluiri pe care probabil le va face in continuare despre situatia sa locativa delicata, despre evenimentele care i-au marcat – unele in mod brutal - viata personala si familiala dupa data de 1 martie 1998, despre problemele sociale si juridice care i-au fost fabricate dupa acea data, despre problemele de aceeasi factura, fabricate si aflate in derulare la aceasta ora la adresa parintilor sa septuagenari.
- Rezervistul in discutie nu merita atata atentie in cadrul acestei intalniri. La data pe care ati mentionat-o, el a parasit la cerere unitatea de protectie interna pentru a se intoarce la vechiul loc de munca de aparare a unitatii si integritatii teritoriale a Romaniei. Sigur ca nu au putut fi sterse in intregime resentimentele catorva fosti colegi dintre cei ce au suferit  de pe urma activitatii sale profesionale de protectie interna si ma refer aici la grupul ce a sustras din arhiva de la Timisoara dosarul fostului director SRI Virgil Magureanu. Cele petrecute cu bunicul si tatal sau in regimul comunist au fost reparate prin aducerea sa in cadrul organului informativ al acelor vremuri si preluarea si pastrarea lui in SRI pana la dispozitia de disponibilizare colectiva dinaintea aderarii. Superiorii sai care au creat acele probleme au fost indepartati in majoritate din serviciu, dar este posibil sa se fi reintalnit in cadrul ONG-ului ce reuneste personalul de rezerva. De asemenea, este posibil ca nu toate informatiile dovedite a fi false, care il privesc, sa fi fost radiate din baza de date si pe anumite segmente sa produca efecte si la aceasta ora. Insa activitatea sa on-line, de promovare a intelligence-ului in mediul virtual se afla sub control si stim ca nu ridica probleme deosebite.

- Sunt de apreciat cele ce le spuneti, discutia despre el se poate opri aici, insa ce se va intampla daca din cauza abtinerii serviciului de a-l proteja pe el si pe familia lui in mod eficient, se vor inregistra evolutii regretabile pentru rezervist? Totusi, el si-a servit tara si un cliseu lipsit de recunostinta din partea tarii fata de un ofiter de intelligence poate aduce prejudicii de imagine in mai multe puncte. Este o preocupare ce domina si mediul de protectie interna din MI6, intrucat experienta britanica de intelligence se bazeaza in primul rand pe sectorul de rezerva. Noi cunoastem atat faptul ca Revolutia Romana a izbucnit in anul 1989 in seiful acestui ofiter, cat fi faptul ca el considera acest aspect drept motiv pentru retorsiunile la care a fost supus inclusiv in perioada in care a fost ofiter activ, dar mai ales dupa ce a fost disponibilizat…

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu