Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 noiembrie 2016

Timisoreanul Radu Tinu din nou despre dosarul loviturii de stat

Foto Arpad Szoczi,
presedinte al Fundaţiei Ungare pentru Drepturile Omului
din Canada



Timisoreanul Radu Tinu se va afla fata in fata cu Tavi Hoandra si cu invitatii sai, sambata seara la ora 21.00, in platou la Realitatea TV, pentru a face o noua analiza de etapa in dosarul loviturii de stat din 1989, a carui victima a fost, alaturi de multi alti concitadini.

Invitarea lui Radu Tinu si prin aceasta, modificarea formatului emisiunii, ii va pastra pe fostul procuror Dan Voinea si pe scriitorul Florian Bichir, insa nu se cunoaste daca fostul sef al contraspionajului romanesc, Filip Teodorescu, va fi sau nu invitat la dezbatere!

Cu 24 de ore inaintea inceperii dezbaterii televizate, se impun cateva intrebari:

Va declara Radu Tinu ceva in plus fata de asertiunile sale mediatice din ultimul sfert de secol referitor la cele petrecute la Timisoara in Dosarul de Urmarire Informativa “Vasile”, instrumentat la Securitatea Timis intre 1986 si 1989? 
Si mai ales, va dezvalui motivul pentru care acel complex dosar de urmarire a fost incredintat spre solutionare unui tanar locotenent, descendent dintr-o familie de chiaburi de pe Clisura Dunarii?

Va aborda Radu Tinu in mod just tema lipsirii de libertate a celor 289 de ofiteri de securitate, vreme de 25-30 de zile, inchisi in arestul garnizoanei, preluati in unitatea MapN de pe str. Oituz si in final predati/depusi in penitenciarul de pe str. Popa Sapca, si supusi unui regim de detentie ce ar fi trebuit sa ii extermine fizic?

Va afirma Radu Tinu ca cei 289 de retinuti ilegal de la Timisoara de fapt sunt indatorati (oare cui?) pentru retinerea lor ilegala si pentru lipsirea lor de libertate din decembrie-ianuarie? 
Ca doar prin acea retinere si incarcerare, lor le-a fost salvata si viata si onoarea, intrucat potrivit scenariului loviturii de stat, ei urmau sa fie impuscati si apoi indicati drept autori ai celor 139 de decese de civili, survenite la Timisoara? 
Aceasta, in conditiile in care la Sibiu, in aceeasi perioada, acelasi scenariu facea 99 de victime in randul ofiterilor securitatii de acolo.


Va incerca Radu Tinu, si el tinut la inchisoare 700 de zile, sa arate dreptul imprescriptibil al celor 289 de a se adresa justitiei pentru a cere reparatii de la statul roman, care prin autoritatile sale decembriste a permis abuzul?

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu