Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

Follow by Email

duminică, 14 octombrie 2012

Asociatia Nationala a Detectivilor din Romania da startul evenimentelor de toamna


In curand se va implini un an de cand am abandonat subiectul detectivismului, pentru a ma apleca – in justitie - asupra celui privind revizuirea pensiilor.
Nu pentru ca cele doua nu ar fi meritat sau nu ar fi putut primi egala si simultana atentie - mai ales ca eram in ambele implicat personal. Nu din acest motiv, ci poate mai mult din cauza sentimentului ca vorbesc de unul singur despre detectivism, ca dezbaterea pe care o doream si pe a carei contradictorialitate mizam, se lasa deja de prea multa vreme asteptata, ca mesajele mele se refereau la o entitate ce parea amorfa in pofida denumirii sale poate prea cuprinzatoare si care pe langa forma incerta, parea dotata si cu prea putini receptori si prea mici capacitati de analiza, decizie si reactie. Deci parea nepasatoare fata de propria imagine.

Lunga si deplina tacere pe marginea unui subiect avand totusi ceva expunere, din domeniul intelligence-ului privat, limitrof celui public care chiar si dupa 23 de ani inca face news-allert-uri pe sticla, m-a facut sa ii dau dreptate doamnei Maria Bumbaru, tanara si ambitioasa presedinta a Asociatiei Nationale a Detectivilor din Romania care propunea, de asemenea fara prea mare ecou, inca in anul 2009, necesitatea upgradarii corpului detectivistic romanesc, a metodologiei de intrare in profesie si deopotriva a formulelor de initiere, pregatire si perfectionare profesionala.
Nu ca as fi cautat cearta, nici eu si nici ceilalti colegi de teorie detectivistica, pe care i-am capacitat la demersul semi-publicistic de pe blog. Fiecare dintre noi a avut propria motivatie asupra posturilor semnate, dar cu totii am avut un motiv comun, acela de a face cuoscut si altora ceea ce noi aveam. Cat a fost sau nu a fost de utila teoria agentiei de detectivi si a informatiei detectivistice pentru colegii detinatori de atestat ori pentru tinerii aspiranti la profesie, inca ramane de vazut.
Spun ca nu am cautat si nu am primit cearta in urma cu aproape un an, pentru ca ma impotriveam doar la ceva cu privire la care simturile ma alertau ca pare a fi o tentativa de confiscare, rapire sau claustrare a mea. Daca chiar asa a fost, atentatorul si-a jucat cu maiestrie rolul, intrucat dupa tentativa a pastrat tacerea, negand astfel orice implicare.

Trecand insa peste inerentele unui subiectivism cu siguranta usor de inteles, vreau sa spun ca reaparitia in orizontul meu a subiectului detectivsmului este, asa cum de cele mai multe ori se intampla, rodul unei intamplari.

Un amic transilvanean, cunoscut drept vajnic planuitor de strategii detectivistice, dar cu siguranta un bun si profitabil producator de cazuistica in domeniu, vorbindu-mi despre proiectul sau ce priveste apropiata infiintare a Uniunii Detectivilor din Romania, mi-a transmis si un document ce anunta un eveniment de pregatire profesionala a membrilor Asociatiei Nationale a Detectivilor din Romania, ce urma sa se desfasoare peste cateva zile la Sibiu.
Datorez scuze bunului meu amic pentru faptul ca in secunda doi, proiectul sau a si trecut in planul doi, atentia fiindu-mi captata rapid de celalalt subiect, din motive ce nu mai trebuie sa fie aratate.

Rapid am cautat referinte media la evenimentul anuntat, dar presa virtuala nu mi-a adus niciun rezultat. Asta mi-a amintit despre frumoasele comunicate de presa din anii trecuti, publicate inainte si dupa fiecare eveniment detectivistic de catre un bun amic, sufletist si voluntar purtator de cuvant la structura banateana a asociatiei nationale de detectivi.
Pe situl asociatiei, pagina de evenimente anunta intr-adevar peste cateva zile, dar nu la Sibiu ci la Craiova, un stagiu de pregatire profesionala a membrilor sai, in timp ce pagina home il plasa la Brasov. In cele din urma, la sediul asociatiei am gasit-o telefonic pe aceeasi indatoritoare si perfect informata, cum de altfel o stiam, Corina Hodorog, care mi-a risipit nedumeririle si a doua zi mi-a trimis, alaturi de  programul activitatilor - si o amabila invitatie de a lua parte la intalnire.

Zilele ce au urmat, aglomerate pana peste poate, mi-au dat in cele din urma, aproape in extremis, posibilitatea sa iau si eu parte la lucrarile unui stagiu de pregatire si perfectionare profesionala a detectivilor membri ai Asociatiei Nationale a Detectivilor din Romania si astfel sa raspund unui gest de aleasa curtoazie.
Am plecat spre Sibiu ingandurat si acum, dupa ce evenimentele s-au sedimentat, imi amintesc intrebarea dominanta ce m-a framantat tot drumul – poate deveni nationala asociatia nationala?

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu