Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

Follow by Email

marți, 16 octombrie 2012

Asociatia Nationala a Detectivilor din Romania, reincarcata?

Am plecat inspre Sibiu ingandurat, dupa ce primisem din partea Asociatiei Nationale a Detectivilor din Romania invitatia de participare la lucrarile unui stagiu de pregatire in domeniul combaterii fraudelor in asigurarile auto.
Fugarele mele ganduri isi aveau sursa in modestul bagaj de informatii obtinut in anii precedenti cu privire la asociatie, la trecutul si prezentul ei, la fondurile de resurse, dar mai ales la planurile de viitor. Eram doar ingandurat, nu ingrijorat.

Stiam ca la congresul de acum cateva luni, destinele asociatiei fusesera preluate de catre un nou consiliu dirigent, ceea ce putea avea semnificatia unei veritabile revolutii in viata asociatiei.
De asemenea, aflasem ca lista membrilor detectivi se primenise semnificativ, insa cea mai importanta noutate parea sa fie posibilitatea de inscriere in asociatie, in calitate de membri, inclusiv a cabinetelor individuale si a agentiilor de detectivi.  
Acest ultim aspect, doar aparent minor, putea sa devina principalul argument pentru confirmarea vocatiei nationale a asociatiei, obiectiv propus inca de la infiintare, dar mai ales un puternic argument si un bun indiciu al capacitatii ei economico-financiare.

Dincolo de toate aceste consideratii, era cert faptul ca in fata membrilor actualului consiliu director va sedea un volum mare de sarcini, dintre care doar o parte sunt produse de actualitatea cotidiana, cea mai mare parte venind din trecut ca si consecinta a faptului ca fostul executiv nu a functionat la parametri optimi, atingandu-si obiectivele doar partial.
Pe fondul ideii de mai sus, parea ca din categoria restantelor, cea mai importanta era (dupa activarea structurii executive centrale, ce avea in fisa postului multiple raspunderi regionale), refacerea structurilor judetene prin  inviorarea vietii asociative din centrele economice mari, adica prin folosirea logisticii existente si de buna seama innoirea ei acolo unde ar fi cazul.

Perspectiva acestui obiectiv nu mi se parea deloc linistitoare pentru cei implicati, intrucat pentru eficientizarea activitatii si a consiliului ei de conducere, fiecare act ce ar urma sa se intample in fiecare din judete, produs al initiativei de la centru, ar urma sa revina la centru pentru avizare. Ceea ce va pune consiliul in pozitia unui veritabil dispecerat pentru legatura cu teritoriul.

Din acest motiv si pentru a evita sufocarea factorilor decizionali, activitatea de la centru va trebui sa dispuna in mod obligatoriu de virtutea flexibilitatii, oamenii sa nu fie batuti in cuie in posturi, sarcinile sa poata fi transferate de la unul la celalalt, dosarele de proiecte sa poata fi predate si preluate de la un responsabil la altul in functie de cerintele de moment. Adica angrenajul sa fie perfect uns dar mai ales bine motivat. 

Aspect notabil si cu bune consecinte, daca va putea fi realizat!
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu