Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 ianuarie 2012

Raspuns la o scrisoare primita prin interpusi


.

Ce ti-e si cu optiunea “retransmitere” a postei electronice! Poti primi scrisori chiar daca nu ti-au fost expediate! Poti trimite altora scrisorile pe care le-ai primit doar tu, si astfel sa prefaci pe oricine in detinatar legal! Si asta cu un simplu click!

Asa am patit si eu! Deunazi, un amic cu care discutasem mai prin vara un aspect marunt al problemei reorganizarii detectivilor, imi trimite prin e_mail o scrisoare primita de la doamna Maria Bumbaru, simpatica dar dinamica presedinta a uneia dintre cele doua structuri asociative cu vocatie nationala ale detectivilor romani.

Adresata membrilor asociatiei domniei sale, scrisoarea le transmite acestora felicitari de anul nou si cateva ganduri frumoase din partea semnatarei. La o privire mai atenta insa, se vede ca scrisoarea este compusa de fapt din doua fragmente disparate, unul adresat celor 105 membri, iar cea de-a doua – multimii de detectivi situati in afara ONG-ului, care s-au facut remarcati prin insistente critici publice aduse omului de afaceri Maria Bumbaru.

Pentru membrii cotizanti, presedinta aminteste invatamintele stramosesti privitoare la iertare, dragoste, toleranta, cumpatare, ganduri bune, sperante si “vise” frumoase, ca si concepte fundamentale ale oricarei constructii si propune ca cele rele sa fie lasate sa treaca, motivand ca doar asa se poate construi ceva in viitor. Bine zis, ba chiar frumos spus, mai ales cand isi compara asociatia cu o familie primitoare ce sade cu portile larg deschise!

Pentru a ridica moralul sustinatorilor sai, presedinta adopta o inutila pozitie de forta si anunta ca membrii fondatori vor ramane grupati in jurul asociatiei si cu siguranta in jurul presedintei acesteia, ca nu vor abandona nici initiativa de asociere si nici pe cea de afiliere la structurile detectivistice externe si lanseaza ideea potrivit careia membrii cotizanti sunt dispusi si ei in acelasi dispozitiv concentric.

Dirijandu-si tirul in afara, prin portile deschise, semnatara scrisorii ii abordeaza direct pe cei ce fie au plecat singuri fie au fost exclusi si incearca sa ii ademeneasca si sa ii readuca inapoi, intrucat ei tot timpul ar fi ramas colegi si prieteni (!).

Trecand cu greu peste emotia multumirilor aduse celor ce i-au adresat critici, scrisoarea devine lacrimogena cand ajunge la multumirile adresate celor ce au luat apararea omului de afaceri acuzat de angajatii sai ca nu si-a respectat cuvantul.

Ce se poate sa se fi petrecut?

Mesajul meu postat pe blog de anul nou sa fi fost atat de toxic incat a fost nevoie sa se recurga, pentru combaterea sa, la un limbaj de-a dreptul serafic, apropiat descantecului? Cresterea intempestiva a fortei structurii patronale a detectivilor sa fi determinat schimbarea de optica cu privire la politica de cadre inauntrul asociatiei? Semnalele negative privind soarta proiectului de amendare a Legii 329 din 2003, cel discutat la Valea lui Liman in judetul Timis, de la care au pornit cam toate necazurile doamnei presedinte? Intentia grupului de la Cluj Napoca, de creare a cadrului unional in mediul detectivistic sa fie cumva motivul schimbarii de directie?

Dificil de raspuns, atata timp cat tacerea domina in asociatie! Dar, cum se stie, tacerea nu este decat preambulul vorbirii.

.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu