Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 iulie 2015

Cand doi se bat...




Cand doi se bat

S. Beloia

De-o vreme, nu ne mai sunt noptile linistite. Daca nu chefuiesc pana in zori clanurile de vecini rromi, vine acasa cate un chefliu solitar si nu mai stii pe cine interpreteaza – pe Adi Minune sau pe Costi Ionita, cel putin la nivelul de decibeli. Daca nu se fac curse de motociclete intre judetean si AEM, atunci e clar ca iarasi nu au somn convivii de la non-stop-ul din coltul scolii din cartier.

Daca nu pocnesc in noapte focurilor de artificii, ne framanta somnul bataliile politice de peste zi. Toata lumea se bate cu toata lumea. PSD se bate cu aliatul UNPR. PNL se bate cu aliatul PDL. PDL se bate cu adversarul PSD. Si PNL se bate cu adversarul PSD, dar arunca ocheade catre adversarul UNPR. PDL vede ocheadele si mai trage una si la gioalele PNL si la cele ale UNPR. PSD vede loviturile la UNPR si zice ca sunt trase cam de forma si trage una mai tare UNPR-ului, ca sa vada aliatul Oprea ce inseamna jocul dublu!

Generalul militar zice ca si-a dat deja cuvantul  si nu va raspunde cu lovituri catre niciunul dintre combatanti. Incaseaza fara sa dea inapoi? Asta da, onoare militara! Sau poate ogivele sunt in aer dar nu li se vede siajul? Poate doar la impact vom putea vedea si tintele si efectele. Sau poate nu se va vedea nimic, ogivele fiind inca la vaselina! Cine poate sti?

Ce-ar putea spune generalul pensat, aci contestat, aci laudat? Pai – cam asa: voi astia, civilii, habar nu aveti sa va bateti! Voi dati doar din gura si faceti tam-tam-uri, atat cat va mai tine povestea asta. Voi faceti miscarea venita prin telecomanda de la familia politica ce v-a capturat pe orbita ei. Noi militarii nu ne punem cu voi, caci nu avem cu cine, ar fi o grava inegalitate. Va suntem prieteni, parteneri, aliati, tot ce vreti voi, dar nu ne puneti sa va devenim adversari ca urgent se repeta faza din 89! Si-atunci a fost un general care a stat cu piciorul in ghips, cam in linia a doua, e drept, dar asa era regula acum un sfert de secol. Acum sunt alte vremuri si alte reguli la purtatorii de uniforma. Aveti grija, desi au intrat in pamant sau in puscarie, generalii de atunci au pastrat totusi tara intre granitele ei vechi. Asta vor face si cei de astazi, chiar cu acelasi risc. Nu conteaza ca in 2006 ati disponibilizat intregul corp de ofiteri de intelligence ce vegheau la unitatea si indivizibilitatea statala. Armata regulata le suplineste lipsa cu fermitatea patului de arma. Faptul ca formatiunea mea de partid a eliminat din balanta politica un ONG aparut pe criteriu etnic chiar nu spune nimanui nimic?

Wow! La asa un mesaj ce razbate cotidian peste campul tactic al bataliei politice, nici orbii nu s-ar putea preface ca nu il vad si nici surzii – ca nu il aud.


In batalia generalizata, usor deshidratata de canicula estivala, pentru un obiectiv ce inca nu apare prea clar niciunuia dintre combatanti, cineva poate avea totusi de castigat! Acel cineva sade sub umbrar, poarta sandale si haine usoare, ochelari de soare si soarbe ganditor dintr-un pahar cu apa rece in timp ce priveste cu atentie la cele din arena. Acolo jos se petrec, pas cu pas, toate acele lucruri pe care el le anticipase! 

Un comentariu:

  1. Bună ziua tuturor, aici mă numesc Fumo Sadiku, care locuiește în Malindi City Kenyan, vreau să povestesc puțin mai multe despre un om bun, plin de inimă, numit Benjamin Breil Lee, care lucrează cu serviciul de finanțare în calitate de ofițer de împrumut, domnul Benjamin Breil Lee m-a ajutat să obțin un împrumut de 37115,225,00 Shillings În timpul încercării mele, încercând să mă întorc în picioare pentru a-mi ridica afacerea, știu că există unii dintre voi care sunt în dificultate financiară să vorbească cu domnul Benjamin despre ce este aplicația + 1-989-394-3740 Sau, de asemenea, cu E-ul său personal -mail pe Lfdsloans@outlook.com Sunt foarte bucuros pentru ceea ce a făcut pentru mine și pentru contabilul său de cont bancar Contabilul Hernandez Lucas Vă mulțumesc foarte mult pentru munca depusă.

    RăspundețiȘtergere