Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 februarie 2016

Iata miza inchiderii Antenelor!



Daca vor disparea de pe piata cele 5 televiziuni ale Grupului Intact, suma de 50 de milioane de euro, estimata a se cheltui pe publicitatea media pe durata campaniei electorale la alegerile locale din 2016, s-ar imparti intre televiziunile ramase pe piata! 




In anul 2008, alegerile locale in doua tururi au costat cca 14 milioane euro.
În 2012, costurile alegerilor locale intr-un singur tur au fost de 29 milioane euro, cresterea fiind de 51 la suta. Cheltuielile au fost suportate în final din bugetele locale.

Costurile pentru alegerile din 2016 vor fi achitate de catre guvern. Ele vor fi insa cu mult mai mari, intrucat au crescut indemnizatiile pentru membrii comisiilor electorale, acestea fiind indexate cu salariile si a fost inlocuit sistemul de transmitere a datelor din dotarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale.
În plus, in 2016 vor fi suportate de catre stat si costurile campaniei electorale pentru candidatii la primarii, ce sunt estimate la cca 40.000 euro pentru fiecare candidat. 

Pentru alegeri intr-un singur tur, costurile estimate pentru 2016  sunt de 50 milioane euro, potrivit unor surse guvernamentale.
Pentru alegeri in doua tururi, costurile estimate pentru 2016 ar putea ajunge la 100 de milioane de euro.

Asadar se stie de pe acum ca se vor vehicula sume gigantice in perioadele campaniei electorale pentru alegerile din luna iunbie 2016.

De fapt aici voiam sa ajung: sa aflu cat ar putea incasa televiziunile din suma de 50 de milioane de euro pusa in joc pentru un tur de scrutin sau din cea de 100 de milioane de euro in campania pentru turul al doilea, daca acesta se va legifera.

Mult, enorm de mult, in doar cateva luni de zile!

Iata asadar miza inchiderii Antenelor! 

Daca vor disparea de pe piata cele 5 televiziuni ale Grupului Intact, care ar incasa o parte direct proportionala cu audienta de care se bucura, suma de 50 de miluioane de euro s-ar imparti intre televiziunile ramase pe piata! 

***

Dar cat ar putea sa coste alegerile parlamentare din toamna? Asta este o intrebare care nu se pune! Inca nu se pune!


***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu