Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 iulie 2016

Cu adaos si fara adaos!



Vara, caldura, vacanta, concediu, asadar - statiune!
Fata in fata cu multiplele oferte ale varfului de sezon, decizia se impune singura – statiune!
Asadar statiune! Dar care statiune? Unde s-ar duce un banatan? La una mai scumpa? Hmmm! La una mai ieftina? Hmmm!
S-ar duce la una de mijloc: Buzias! La doi pasi de Timisoara, renumita deopotriva in balneologia si in istoria banateana, apreciata de pensionari. Buuun, adjudecat! 
Hotel? Silvana, in amintirea unor momente frumoase din tinerete!

Asadar, telefon la hotel! O voce placuta se recomanda ca la carte si afland de intentie, propune doua sejururi sudate de cate 6 zile, cazare cu trei mese pe zi, doua excursii gratuite in imprejurimi cu autocarul hotelului, tratament recomandat prin trimitere de la medicul de familie ce poate cumula 10 mofete, 10 bai galvanice, 10 curenti diadinamici, 10 sedinte cu laser, 10 sedinte de masaj.  Wooow!
Pretul? 1066 RON pentru o persoana.  Pfff! Wooow! Nu e mult!

Repede, telefon la medicul de familie! Da, se da bilet de trimitere, tratamentul se plateste integral de catre CASAOPSNAJ, pacientul isi alege perioada de 12 zile si achita la receptie cei 1066 RON.

Cand satisfactia mea parea sa ajunga la culme, precum un nor de ploaie in plina zi frumoasa de vara imi intra inbox mail de la Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere - ACMMR, cu continut tematic.
Pe o contraoferta ce contine 17 hoteluri din tara (in care este inclus si Hotel Silvana din Buzias!), propune cu totul alte preturi, fara a scoate vreo vorba despre oferta de tratament!  

Preturi mai mici, veti crede in primul moment, doar sunt oferite din partea unei asociatii profesionale, adevarat sindicat al rezervistilor din intelligence, fost stalp de baza in securitatea tarii!
As! Va inselati! Preturile nu sunt mai mici, nu sunt nici macar egale cu oferta de la receptia hotelului. Preturile sunt mai mari! Cu mult mai mari! Cu aproape o treime mai mari!  

Zece din cele 17 hoteluri din lista indica un pret de 1372 RON pentru un sejur de 12 zile! (Hmmm, straniu cum s-or fi inteles intre ele cele zece unitati private de turism din Moldova, Transilvania, Banat si Dobrogea, sa adopte un pret unic de 1372 RON?)

Pe lista ACMMR si Hotel Silvana din Buzias apare cu pret marit: doua sejururi a cate 6 zile costa 1372 RON! 
Mai mult cu 306 RON decat la receptia hotelului!

1372 lei? Cu 306 RON mai mult? Pare un adevarat adaos comercial, calculat pentru un sezon de varf!
Dar cine sa calculeze si sa incaseze suma? ONG-ul ce reprezinta fostii militari din SRI? Vreun privat din acel ONG? Acel ofiter texan ce poarta insigna cu numarul 1372? Si ce sa faca cu acea suma? Sa o bage in buzunar? Sa o doneze pentru subscriptia publica de rascumparare a „Cuminteniei Pamantului”, renumita lucrare a lui Brancusi? 
Greu de raspuns, desi ofiterimea SRI, intre  ani 90-95, a mai facut donatii lunare, in ziua de solda, pentru rascumpararea „Domnisoarei Pogany”! Al naibii de greu de dat un raspuns, poate chiar imposibil, chiar si de catre cei abilitati sa o faca, poate chiar al naibii de greu de inteles!


Spun asta, intrucat nici macar doamna de la ACMMR ce a raspuns la telefon pe strada Doamnei, nu a reusit  defel sa inteleaga care ar fi problema daca exista acea diferenta intre oferta hoteliera si cea a asociatiei, facuta catre membrii ei cotizanti, dar a preferat in schimb sa se enerveze si sa inchida telefonul fara sa raspunda la salutul de incheiere a discutiei cu un provincial din Banat!

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu