Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 octombrie 2017

"Opere de arta"


observate de Saul Beloia
Dupa ce Consiliul Local Timisoara ne-a facut nenumarate dusuri reci prin cumpararea si plantarea in zona pietonala din centrul istoric a tot felul de infricosatoare grozavenii - asa zise lucrari de arta futuriste, iata ca nici Consiliul Judetean nu se lasa mai prejos!


Calcand pe urmele localilor, judetenii au aprobat, la intrecere cu cei dintai, o grozavenie si mai si!
Adica, ce credeti ca poate fi mai cu mot decat fiarele ruginite ce domina centrul istoric sub titulatura de opere de arta? Cu ce credeti ca judetul putea incerca sa ia fata municipiului?


Simplu: cu niste morminte amplasate pe domeniul public! De fapt, cu niste monumente funerare, fireste fake, de la primul pana la ultimul, ce stau frumos randuite in proximitatea Bastionului!



Cineva de la judet a fost de acord ca anumite refulari "artistice" sa fie ingropate chiar pe locul unde secolele trecute dusmanii cetatii cadeau secerati de sagetile aparatorilor de pe metereze.


Iar cineva, cel ce-a cerut aprobarea pentru sperjurul respectiv, s-a grabit sa si implementeze opera de arta, spre o asteptata admiratie a timisorenilor!

Potrivit curentului futurist, judetul a aprobat ca niste cutii de carton vopsite sa fie infipte in pamant, pe ele sa fie agatate niste coronite de flori cu esarfe ce sa contina mesaje de condoleanta. Condoleante ce par a fi adresate unor insi necunoscuti urbei, poate artisti, dar de care nimeni nu a auzit...

Asteptand Expresul 2 - adevarata rara avis a RATT, am avut vreme sa privesc desertaciunea oferita trecatorilor si marturisesc ca singurul fior resimtit a fost cel de teama de cele ce ar putea urma din partea Directiei Judetene de Cultura!

Caci e clar ca lucrurile nu se vor opri aici!

*********

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu