Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 29 august 2015

Din seria “Ora de Umanism”. Umanismul romanesc modern


Din seria “Ora de Umanism”. Umanismul romanesc modern

S. Beloia


Vizionarul Pavel Corut anticipa in urma cu 22 de ani ca poporul roman va fi pus cu spatele la zid si impins. Impins atat de mult incat va trece Dincolo, ceea ce s-a si intamplat!
Ajuns Dincolo, si-a cautat si regasit nazuintele sale de bine, le-a constientizat, formulat si acum iata ca trece la indeplinirea lor.

100 de ani le trebuisera ideilor Umanismului renascentist sa ajunga si sa dea roade social-politice in Tarile Romanesti!

Decalajul atat de mare in insusirea politicilor vestice se datorase incetinelii generale cu care circulau ideile si se misca societatea in secolul al XVII-lea, dar si putinatatii de politici venite dinspre vest. Se mai datorase si faptului ca prin politicile de suzeranitate ale Imperiului Otoman, resursele Principatelor Romanesti luau calea vistieriilor sultane, nefiind inca poftite dinspre vest. Deopotriva insa, decalajul s-a datorat si faptului ca romanismul era ocupat sa tina piept presiunii turcesti ce nazuia catre cetatile bogate din inima Europei.

Iata insa ca astazi, Umanismul romanesc renaste gratie initiativei profesorului Dan Voiculescu, care in urma cu 22 de ani a fondat o noua doctrina politica.
La momentul la care se materializeaza, doctrina politica romaneasca numita Umanista are acum sansa extraordinara sa se faca cunoscuta si sa faca inconjorul lumii pe durata unui click.

Sansa de aintra in manualele de Politologie!
Umanismul romanesc are sansa sa reediteze o noua Renastere, cel putin una romaneasca! O renastere care sa reediteze schimbarea produsa de Umanismul renascentist in urma cu 500 de ani!

*

2 comentarii:

  1. Domnul Prof. Dan Voiculescu este o Mare personalitate politica . Domnia sa a inteles sensul doctrinei Umaniste si de aceia aceasta a renascut. Pacat insa ca, Domnia sa plateste pt. rautatea unor oameni care nu au inteles si nu vor intelege niciodata valorile adevarate !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Va recomand sa lergeti pe link-ul: http://detectivsauinvestigatorprivat.blogspot.ro/2015/08/manifest-umanist-azi-la-timisoara.html

    RăspundețiȘtergere