Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 29 august 2015

Manifest Umanist. Azi la Timisoara!





Manifest  Umanist


Cu totii, avem in comun calitatea de membri ai celui mai tanar partid politic din Romania! Stiu sigur ca asta nu e putin lucru! Unii dintre noi au mai facut politica, altii nu, unii au experienta, altii mai putina sau deloc. 
Unii au vorbit pana acum, altii au tacut si poate doar au ascultat! Dar ceea ce stiu sigur acum este faptul ca si unii si altii, cu totii, dorim sa se schimbe ceva si de acum incolo sa ne fie mai bine! 
Nu vom mai tacea! Ne vom face auziti, caci avem in comun dorinta sa ne fie mai bine si noua si Romaniei!

Stim cu totii ca nu doar atat avem in comun: ne uneste faptul ca suntem adeptii singurei doctrine politice de sorginte pur romaneasca. Am aderat si actionam in numele si conform principiilor generoase ale Doctrinei Umaniste, singura din lume care pune OMUL in centrul preocuparilor sale.

Se stie ca in lunga istorie politica a umanitatii, nimeni nu a mai creat vreo doctrina politica ce la capitolul “Valori fundamentale” sa spuna ca s-a infiintat pentru a pune OMUL in prim-planul preocuparilor sale.

Cu incepere din acest an, stiinta politologiei are un obiect nou de studiu si o noua materie de predare in facultatile de drept din intreaga lume: doctrina umanista romaneasca! 
Doctrina politica umanista a fost infiintata si impusa pe piata romaneasca de idei de catre un profesor roman, in urma cu 23 de ani.

Stim cu totii care este numele lui: Dan Voiculescu. Stim cu totii care sunt meritele lui si stim cu totii care este soarta lui. Sa nu ne intristam pentru aceasta! Destinul sau l-a dus in temnita intrucat doar acolo putea sa faca martiriu pentru realizarea sa. Parintii marilor idei platesc pentru ele preturi pe masura, iar libertatea este unul dintre preturi. Sa nu uitam ca teologul si filosoful italian Giordano Bruno, un alt mare umanist, in secolul al XIV-lea si-a facut martiriul pe rug!

Dupa ce a studiat cele peste o suta de partide politice infiintate in Romania post revolutionara dupa regula copy-paste din manuale traduse in romaneste, in replica la acelea, vizionarul Dan Voiculescu a creat o doctrina politica originala. El a anticipat tipul de instrument politic de care poporul roman va avea nevoie, apoi l-a si creat: doctrina politica umanista, cea care acum ne aduce unii langa altii in piata centrala a Cetatii!

Iata asadar, am amintit cateva dintre lucrurile care ne-au adus si ne tin impreuna!

Dar chiar impreuna fiind, noi intre noi ne cunoastem prea putin. Fiecare dintre noi este legat fie de doctrina, fie de lider, fie de sediu, de logo-ul partidului, de un alt coleg de partid, dar legaturi istemice  - fiecare cu fiecare - intre noi inca s-au creat, pentru ca inca suntem la inceput de drum!

La acest moment, noi suntem ca un sistem floral, cu petalele prinse de tulpina, gata sa se deschida. Ceea ce trebuie sa facem pentru a inflori este, in pasul unu - sa legam fiecare petala de cea invecinata, iar in pasul doi - sa legam fiecare petala de toate celelalte petale!

Doar cunoscandu-ne, vom crea legaturi intre noi! Doar cunoscandu-ne, prin legaturile create vom constitui un sistem viu si indestructibil, in care toti gandesc si actioneaza ca unul singur. Ca intr-un sistem informatic de tipul “grup”, de pe retelele de socializare!

Va chem ca in perioada urmatoare sa fim uniti, adica intelepti, caci doar asa vom fi puternici!

S. Beloia,

Timisoara

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu