Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 noiembrie 2011

Corespondenta (2)


.

From: STEF MARIAN IRIMIE
To:
sau beloia
Sent:
Thursday, October 27, 2011 9:05 PM
Subject:
referitor la tema securitatii private

SAULE,
constat din nou ca in ceasul al XII-lea se da un anunt catre detectivi, pentru ca in mai putin de 24 de ore cei ce au ceva de spus sa nu aibe practic timpul necesar formularii unor probleme de esenta. In cele 24 de ore este inclusa si o noapte. Asta ma duce la gandul ca de fapt se urmareste ca un numar cat mai mic de persoane sa poata schita o reactie.
Era foarte aproape sa nu intru pe net, avand intentia redactarii unui text.
Cine sunt ASOCIATIILE amintite (mai putin ANDR si SINE IRA), ce fac astea si de cand? Pe cine reprezinta?
Doamna Bumbaru chiar vrea sa ne scota ca suntem cu totii niste idioti? Luni va iesi pe media si va clama ca s-a realizat cea mai importanta si magnifica actiune a ANDR etc, etc. Cui foloseste acest formalism in afara doamnei Bumbaru? Eventual lui Mircea Chirila, dar am inteles ca a iesit fum din sine ira.In textul ce l-am citit am regasit o serie de aspecte negative ce vor deveni bumerang, ca si dupa lansarea Fundatiei lui Chirila Mircea. Este acelasi stil.
Lasand la o parte acest comentariu, cati detectivi si de unde, s-au inscris ca vor veni la Tomesti?
27.10.2011
Stef Marian

----- Forwarded Message -----
From: sau beloia
To: STEF MARIAN IRIMIE
Sent: Friday, October 28, 2011 9:14 AM
Subject: Re: referitor la tema securitatii private

Buna dimineata, d-le Stef,

Anuntul de inscriere a detectivilor la lucrarile audierii publice de la Tomesti era trimis de d-na Maria Bumbaru inca din 18 octombrie 2011, era un acelasi tipizat care invita sau permitea inscrierea la lucrarile conferintei regionale a ANDR si se vede ca a fost preluat si ca model de inscriere si la lucrarile audieriii publice din cadrul conferintei regionale.

Aveti dreptate, este posibil sa nu fie intamplatoare concentrarea pe ultima suta, dupa cum e posibil sa fie de vina lipsa de experienta in materie de Public Relations, deci intarzierile organizatorice ale grupului desemnat pentru aceasta, care par sa fie voluntari tineri.

Nici eu nu stiu cine sunt organizatiile partenere ale ANDR care se implica in demararea modificarii legislatiei de detectivism si a celei de paza (Legea 329 si Legea 333) prin lansarea unei initiative legislative de amendare a celor doua legi chiar in perioada in care acelasi lucru se petrece si cu legislatia de securitate nationala, care reglementeaza activitatea serviciilor secrete romanesti.

Dar, analizand si punand cap la cap diverse aspecte pe care le-am constatat pe canalele de comunicare publica si pe piata publica de idei pot sa concluzionez si sa emit cateva pareri cu privire la acele entitati, fara insa sa le si exprim in acest moment.

Diferit de opinia Dv, eu cred ca doamnei Bumbaru nu ii pasa foarte mult daca suntem sau nu niste "idioti", cum plastic spuneti Dv. Cred ca dansa doreste sa vada trecut cat mai repede momentul Conferintei Regionale si al dezbaterii publice,moment delicat de altfel, prin prisma denunturilor mediatice facute recent in mediul virtual la Cluj Napoca.


Ma indoiesc ca domnia sa va face tapaj mediatic pe tema concluziilor de modificare a Legii detectivului, publicitatea post factum acestui moment ar putea-o impiedica sa faca pasii urmatori pe care si i-a propus si astfel ar putea sa pericliteze atingerea obiectivelor de etapa in procesul de amendare. Mai degraba cred ca mass-media nu va afla despre eveniment si despre concluziile desprinse in urma lucrarilor acestuia, mai intai din motivul aratat si mai apoi pentru ca prefera sa nu le dea idei adversarilor sai directi, oferindu-le motive sa o atace din nou, eventual in numar si mai mare. Pentru ca, daca la acest moment afirma doar cativa detectivi ca domnia sa le este debitoare pentru servicii detectivistice executate in diferite cazuri lucrate pe raza lor de competenta de catre presedinta ANDR, este posibil ca dupa conferinta din judetul Timis, un numar mult mai mare de detectivi sau de grupuri de detectivi sa nu fie multumiti ca nu au fost invitati la Tomesti si nu se afla de fata cand se redacteaza propunerile de modificare a Legii 329 si in acest caz, ar putea sa o atace mediatic la alta scara, cu argumente de alt calibru decat cele folosite pentru recuperarea unor sume banesti.


Eu nu pot decat sa retin ca in ultima vreme, sub diverse motive, mai multi detectivi au fost indepartati si exclusi din ANDR, acestia putand acum deveni contestatarii presedintei ANDR si chiar a Asociatiei.

Va intreb, d-le Stef, sa fi fost aceste excluderi doar masuri tactice puse la dosarul strategiei de modificare a Legii 329, sau acei membri chiar meritau excluderea si apoi sa fie ignorati cu desavarsire in toate activitatile ulterioare care priveau detectivii din Romania?


Revenind insa la ideea privind politica de mediatizare eventual preferata in acet moment de catre ANDR, eu personal nu exclud posibilitatea ca atacurile de pana acum din mass media clujeana sa nu fie altceva decat o atentionare camuflata ("Ia vezi, doamna presedinte, nu incerca sa modifici legea de una singura si doar in interesul grupurilor pe care le reprezinti, avem si noi nevoie sa includem in noul text prevederile dorite de catre noi"), atentionare care se va transforma de fapt in uvertura la atacul principal care ar putea urma daca nu se va ajunge in perioada imediat urmatoare la o intelegere intre grupurile si initiativele de modificare a legii.
Dar, ca sa fac toate remarcile la idee, cred ca nu ati observat faptul ca in programul lucrarilor Conferintei este prevazuta inclusiv o conferinta de presa, ceea ce aparent, ar trebui sa combata opinia mea conform careia discretia va caracteriza din plin lucrarile de la hotelul Valea lui Liman. Nu exclud sa apara pe acolo vreun ziarist apropiat presedintei ANDR, care sa inregistreze un interviu cu aceasta, dar fireste sa nu il dea publicitatii, ori chiar sa publice un reportaj despre frumusetile naturale de la poalele muntilor, limpezimea apei si curatenia aerului de la Valea lui Liman.

Ca sa va raspund si referintei Dv fata de d-l Mircea Chirila, seful regional al ANDR, nu stiu daca ii foloseste in vreun fel ceea ce Dv numiti din nou plastic "formalismul doamnei Bumbaru".

Eu as fi un pic mai ingaduitor cu persoana sa, va rog sa remarcati ca daca de la Bucuresti, presedinta ANDR a mentionat in textele de invitare la Valea lui Liman, chiar de mai multe ori, ca participa membri ANDR, ca se pot caza membri ANDR, ca vor lua parte la discutii membri ANDR, Mircea Chirila a fost cel care, apeland la mine pentru a prelua o parte din sarcinile organizatorice vis a vis de conferinta, mi-a cerut sa adresez invitatii si detectivilor ne-membri ANDR, fapt care mi s-a parut absolut merituos si laudabil din partea sa.

Din aceasta atitudine curajoasa, eu am inteles ca in pofida directivei de la centru, pe raza de competenta teritoriala primita de la ANDR dansul si-a asumat acte cu o usoara tenta de autonomie. Asta mi-a placut!

La intrebarea din finalul scrisorii Dv - "cati detefctivi si de unde, s-au inscris ca vor veni la Tomesti?" va raspund ca nu am acces la aceasta informatie. Eu doar am redactat si trimis, pe mail si telefonic, invitatia, dar confirmarile de participare nu s-au facut la mine, ci la secretariatul structurii regionale a ANDR, de la Timisoara.

Nu am dorit sa ma incarc cu astfel de informatii, care ulterior pot constitui motive de discutii, mai ales ca desi am lucrat lungi perioade de timp in slujba ANDR, nu am fost niciodata membru al acesteia.
De altfel acest lucru nu va mai constitui un secret decat in urmatoarele cateva ore, pana voi ajunge si eu la Tomesti. Cand v-am trimis invitatia sa luati parte si Dv la lucrarile conferintei, nadajduiam sa participati asisderea si astfel sa va reintalnesc.

Oricum ar fi, va doresc toate cele bune!

Al Dv, S. Beloia
28.10.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu