Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 decembrie 2011

Ochi albastri sustin ca au vazut plicul cu bani in poseta mamei detectivilor din Romania. Preluare de pe http://mafiadintimisoara.ro


.

Materialul de mai jos are doar sase luni vechime in reteaua Internet.
Il preluam numai si numai pentru ca face referire indirect la Asociatia Nationala a Detectivilor din Romania si direct la presedinta asociatiei, doamna Maria Bumbaru.
In text apar o serie de alte nume fara nicio legatura cu contextul propus a fi abordat pe blogul nostru - detectivismul.
Preluam textul integral, pentru a nu da prilejul unor comentarii rautacioase privitoare la vreo fragmentare in scopuri ascunse.

*********

Asadar, presedintele Ornella, a carui avere a crescut spectaculos in ultimul an , prin intermediul sotiei dar si a firmei fiicei sale, s-a pus pe capatuiala. Si nu oricum, ci in stil mare. Si ca sa poti face bani negri si sa dai si parandaratul la Bucuresti, dupa ce te-ai eschivat prin aripioara Blaga a partidului, trebuie sa iti iei in jurul tau o gasca de gainari si escroci. Iar daca Basescu o are pe Udrea, atunci Ostaficiuk si-a tras si el o blonda, specialista in juleala. Numai ca blonda lui Ostaficiuk este mai in varsta, o cheama Miriana are vreo 25 de plangeri penale impotriva ei la activ. Si, evident, cel mai interesant pentru chiriasii de pe Take Ionescu, doamna Miriana Mirkov, sarboiaca din familie si lichidator judiciar printre altele, are niste legaturi temeinice tocmai cu niste baieti veseli si iubitori de impuscaturi si alte fapte de natura criminala, fosti aghiotanti de-ai criminalului de razboi Željko Ražnatovic, nimeni altul decat celebrul Tigru ARKAN, trecut in lumea cealalta. Insa legaturile de spalare de bani, contrabanda, trafic de armament si alte vesele activitati ilegale, au ramas in sarcina oamenilor sai, bine protejati de o fractiune a “vechilor” din serviciile sarbesti. Cu acestia defileaza, voalat, doamna Miriana Mirkov.

Si daca o blonda nu e destul pentru un presedinte asa de mare, atunci in echipa mai intra si alti evazionisti, oameni de afaceri, daca vreti, cum ar fi: Miorita Simicelescu, presedintele CA al Cerealecom sau Dorin Kandea, directorul RAR Timis si unul dintre neinspiratiui care s-au gandit sa juleasca combustibili la greu tocmai de la fostii angajatori care l-au facut om. Adica de la Lukoil. Adica de la rusi. Adica nasol sa te pui cu baietii aia, la fel de politicosi ca si gorilele raposatului Arkan.

Dar unde duc toate aceste fire? Spre un scandal financiar ce pare sa nu se mai termine. Marea escrocherie romano-germana realizata de niste baieti din ambele tari, care se traduce prin doua nume: Aton Transilvania si Aton GmbH.

Disperati ca rahatul iese la suprafata, pe langa delapidarea a peste 50 de milioane de euro din fonduri europene SAPARD (caz musamalizat chiar la OLAF la Bruxelles), baietii de la Aton Transilvania si Aton GmbH au tras ei niste sfori locale la Timisoara. Incercand sa arunce pisica moarta in ograda afaceristului Nikolaus Mann si a catorva politicieni locali, acestia au urmat niste pasi smecheri, dar previzibili.

Intai au santajat judecatorul sindic din procesul dintre firma lui Mann si Aton: cu ajutorul mamei detectivilor de practici neortodoxe Mariea Bumbaru, au facut un film in care judecatoarea ii dadea un pusi scurt pe obraz admnistratorului judiciar Alic, care se ocupa de firma lui Mann. Santajul s-a facut pe fata, postand filmuletul neexplicit pe blogul de santaj si spaga pressalert.ro, un fel de blog de spalat cadavrele infractorilor financiari bine organizati si de santajare a politicienilor, indiferent de culoarea politica. Dupa publicarea “explozivului” filmulet, judecatoarea Casiana Seculi a fost chemata in biroul sefului ei, Eduardo Smantanica, un obscur judecator venit dubios pe functie mare dupa ce a facut tot felul de cascadorii cu diverse dosare la Resita, unde a fost judecator. La omul cu Smantana vom reveni cu amintiri din Resita caci merita sa stie cititorii cine este junele tatuc de la marea instanta timiseana.

Dupa vreo jumatate de an de incercari, nemtii au gasit solutia. Sau cel putin asa cred ei. Au bagat pe teren jucatori noi. De exemplu, in locul judecatoarei Casiana Seculi, a aterizat cu dedicatie judecatoarea Cristina Kraciun, fosta Postelnicu. Si ce s-a gandit ea sa judece in dosarul de insolventa? Evident, nimic. Insa in acelasi dosar s-a simtit ea bine sa schimbe admnistratorii judiciari existenti cu un om de casa. Cu cine oare, daca nu cu cea mai buna prietena, singura de altfel, a fiicei sale Lavinia Iancuuuu! Yes! Care Lavinia nu e decat fiica Mirianei Mirkov. Adicatelea, trenuletul.

Si acum, pe indelete, relatiile de fructuoasa colaborare dintre personaje.

1. Ostaficiuk cel nerecunoscator s-a gandit sa il mazileasca pe primarul din Sanandrei, satul strategic pentru Aton, unde isi au moara dar siu late facilitati industriale. Asa ca, primarul PDL Demea s-a trezit cu o mica condamnare, trasata pe linie de partid chiard e catre seful sau. La margine se pregateste sa intre in cursa pentru primarie un alt PDList, de aceasta emigrant in Sanandrei, in persoana lui Dorin Kandea. Care a venit in fieful Ostaficiukului impreuna cu un clan intreg, tocmai din Tarnaveni, judetul Mures. Kandea nu are notorietate in sat in schimb il stie toata presa si procratura din bucuresti pentru ca e partas in dosar cu cei din clanul Bahaienilor. Dar baietul a produs un purcoi de bani, pe care i-a facut pe spatele celor de la Lukoil. Aici dosarul este foarte gros si rusii foarte suparati. Insa cat timp Dorinel cotizeaza la capitala, spatele este, aparent, asigurat. Un primar precum Kandea vine ca o manusa Ostaficiukului, care concaseaza, dar si celor de la Aton, care spera ca astfel vor scapa de controalele inbcrucisate care dovedesc cu acte evaziunea dar si gaura la bugetul comunei si implicit al statului, data de Aton, gaura de vreo numai 18 milioane. Aproximativ. La care mai adunam niste maruntisuri, plus ca au incasat banii pe lucrari edilitare in Sanandrei pe care nu le-au mai facut niciodata. Ideea e sa il vada pe actualul primar la mititica si in fotoliu pe Dorinel care va sterge urmele si Aton va ramane cu banii.

2. Miorita Simicelescu a sarit din barca PSD direct in bratele brandului Ostaficiuk, ca si sponsor al PDL. Ca lucrurile sa mearga bine la Sanandrei, Miorita si-a cedat morarul-sef de la Cerealecom unde altundeva…la moara Aton din Carani. Miorita are o serie de prieteni, care absolut intamplator au legatura directa cu cazul Aton. Iar cei pe care nu ii cunoaste, i-a cunsocut prin intermediul blondei Mirkov si a fiicei acesteia.

3. Noua judecatorea sindica, Cristian Kraciun, fosta Postelnicu, este prietena buna si unic a fiicei lui Mirkov. Asa se explica cum doamna judecator Kraciun i-a dat pe mana , spre lichidare si faliment, intr-u stors banul, chiar doameni Mirkov, nu mai putin de 4 din cele 7 dosare care le are pe rol. Si pentru ca avem pretentia sa informam corect, trebuie spus ca fosta judecatoare Postelnicu, nu s-a potolit cu fentele zglobii. Asta in ciuda trecutului furtunos pe care l-a avut ca si judecator la Galati, trecut din care amintim, conform notelor informative ale fostei SIPA:

(a) o saritura pe geam, in pielicica goala, prinsa intr-un loc in care nu prea avea ce cauta

(b) sentinte favorabile unor dubiosi in schimbul unor terenuri si a unor plicuri burdusite cu bancnote

(c) consum de droguri usoare, de preferinta in cafeaua de dimineata

Frumos pana aici!

3. Miriana Mirkov este mama falimentelor cu shusta din zona de vest si nu numai. In cazul Aton – Euromobille, blonda foloseste la greu relatiile extrem de pritenesti pe care le are cu procurorul Sanducu Antonnio, adica chiar procurorul de caz dar si cu marele comisar BBradea, de la Crima Dezorganizata Timisoara, si el bagat pana la gat in culisele dosarului care trebuie sa ii albeasca pe nemti si sa vaduveasca bugetul de stat. Dar despre comisarul BBradea si despre procurorul Antonnio, multe alte chestiuni deosebite, in episoadele urmatoare. Trebuie doar tinut minte ca, printr-o coincidenta sunt prieteni buni cu noul admnistrator judiciar Mirkov, pus prin intermediul judecatoarei sturlubatice Kraciun.

Si sa nu uitam ca atonsitii lui Helmig si Mila TA au pus la bataie suma de 300 de mii de euro, abni frumusei de mituit judecatorul cu ei, pe care fosta, recte Casiana Seculi i-a refuzat. Insa ochii albastri sustin ca au vazut plicul cu bani in poseta mamei detectivilor din Romania, iar cateva ore mai tarziu, dupa o intalnire de taina, acelasi plic a ajuns cadou de Mos Craciun in poseta judecatoarei Kraciun. Asa se mai face lumina.

Daca noua judecatoare are un palmares pe care l-ar invidia chiar si manelista Roxana Printesa Ardealului, de la droguri la salturi in nudul gol, nu ne este rusine nici cu noul administrator judiciar al Euromobille. Cum ziceam, cea mai mare musca pe care organele statului refuza sa o vada este legatura acesteia cu personaje dubioase din mafia balkanilor, adica niste nenea cu pistoale Zastava si Makarov, fostiu locotenenti de-ai lui Arkan. Sunt insa si alte detalii, ce nu tin neaparat de siguranta nationala, dar de codul penal tin desigur. De exemplu, blonda Ostaficiukului in arealul plin de euroi si scandal de la Sanandrei are nu mai putin de 25 de plangeri penale, faucte de diversi oameni pe care i-a bagat in faliment, eludand legea si nelegea. Printre care si dosarul ala sensibil ajuns la cel mai inalt nivel de atentie, cel al mercurului disparut de la fostul combinat Solventul.

De altfel, legal vorbind, Miriana Mirkov nici nu ar mai avea dreptul sa profeseze. Asta dupa ce in iunie 2011, adica exact luna aceasta, niste procurori ramasi inca intacti ar cam baga-o putin la un “interviu” prelungit de cel putin 28 de zile. Concret,

Lichidatorul judiciar timisorean Miriana Mirkov ar putea sta dupa gratii intre 2 si 7 ani. Mirkov este acuzata ca in calitate de lichidator al unei societatii nu a luat masuri de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri, fapta pentru care poate face pana la 7 ani de inchisore. Anchetatorii ii reproseaza Mirianei Mirkov faptul ca in calitate de lichidator al societatii Genetim a lasat la voia intamplarii un laborator de cercetare al fostului combinat chimic Solventul care avea pe stoc mai multe tone de substante periculoase. Mai exact depozitul de substante din incinta fabricii Solventul nu era pazit de nimeni, iar portile acestei hale erau deschise desi in aceasta cladire se aflau substante extrem de periculoase. Nimeni nu stie cu exactitate ce fel de substante se afla in depozitul din incinta Solventului pentru ca administratorii acestei societati nu au vrut sa colaboreze niciodata cu autoritatile competente din Timisoara. In dosarul instrumentat de politistii serviciului Arme si Explozibil s-a inceput urmarirea penala fata de Miriana Mirkov, in calitate de lichidator al societatii Genetim si fata de Gabriel Mezes Szabo, in calitate de contabil al aceleiasi societati. Simona Dobra, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, spune ca cei doi sunt invinuiti in acest dosar. „Dosarul nu este finalizat insa pot sa va spun ca cei doi sunt acuzati de neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri. Cei doi risca inchisoare cuprinsa intre 2 si 7 ani,” spune Simona Dobre. Contactata telefonic lichdatorul „penal” Miriana Mircov s-a aratat iritata de faptul ca reprezentantii presei au acces la dosarul in care aceasta are calitatea de invinuit si risca 7 ani de inchisoare. „Nu stiu de unde aveti aceste informatii. Ar fi bine sa stiu si eu de unde aveti aceste date. Daca cei de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis au oferit informatii este treaba lor si raspund pentru datele pe care vi le-au dat. Eu nu comentez nimic pe marginea acestui subiect pentru ca este un dosar si doar cei de la parchet pot vorbi despre acest caz,” spune Miriana Mirkov. Pe langa acest dosar instrumentat de politistii de la Serviciu Arme si Explozibil Timisoara Mirkov mai are zeci de plangeri penale care se afla pe masa magistratilor.

Plecat la rasboiu cu o astfel de echipa pusa pe prada, Ostaficiuk are toate sansele sa ia tainul de la nemtii de la Aton, in timp ce institutiile statului dorm lejer in izmenele de vara si au amnezii profunde atunci cand vine vorba despre trecutul si prezentul unor personaje precum judecatoarea Kraciun, lichidatoarea Mirkov, comisarul BBradea sau procurorul “Pliculet” Antonnio. In ce tara traim!

Curat murdar, nene Iancule.

Vom reveni cu detalii despre fiecare personaj in parte caci povestea este atat de strasnica, mai ales de cand nemtii i-au bga in film pe Miurkov si pe sarbii lui Arkan ca pana si onestii reprezentanti ai mafiei siciliene la Timisoara au cerut protectie la gardienii publici.

.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu