Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 ianuarie 2013

Teapa FNI, reeditata de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (partea a 4-a)


.


Din seria “Statul tepar. Eu l-am slujit, iar el ma inseala!”

Teapa FNI, reeditata de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (partea a 4-a)

Acum, cand CNVM a depus armele in fata cererilor indreptatite ale pagubitilor, obligata de titlurile executorii emise de instanta judecatoreasca suprema din Romania, si a inceput sa returneze banii pagubitilor FNI, se impune a se studia putin aceasta agentie a statului.
Nu de alta, dar e bine ca, in folosul viitorimii, sa ramana lucrurile ce nu trebuie sa se mai intample. Acelea  care nu trebuie sa mai stimuleze abuzul statului impotriva cetateanului sau, hotia si furtul din buzunarul celui din urma, indiferent daca mediul politic de la un moment sau altul opteaza pentru un stat social sau pentru un stat potrivnic omului de rand.

Asadar, avem in fata doua imagini pentru doua sigle: cea a FNI si cea a CNVM.
.


.
Simtim deja ca la vederea ambelor sigle avem o strangere in stomac.

Prima imagine o asociem cu statul roman implicat in propaganda “Dormi linistit, FNI lucreaza pentru tine”, prin care banii familiei fiecaruia, investiti pentru un trai mai bun, au fost de fapt folositi timp de 10-15 ani.

A doua imagine o asociem tot cu statul roman implicat prin Emil Boc si Ioan Oltean in blocarea acestor bani si in refuzarea platii nu numai de bunavoie, dar chiar si la somatia executorului judecatoresc. Cei doi au dat o lege care sa permita blocarea banilor.

Ambele imagini aduc in atentie titulatura de NATIONAL, parand a 
reprezenta natiunea si a fi imputernicitele sale: FOND NATIONAL si AGENTIE NATIONALA. 
In fapt, ambele imagini induc in eroare.

Entitatile ce se ascund in spatele acestor imagini de sigle nu sunt si nu au fost nationale. Ele nu au fost si nu sunt ale natiunii, nu au fost create de aceasta si nici macar folosite de ea sau in folosul ei. Nici fondul, nici comisia, nu au aparut pe baza unitatii de limba, teritoriu, viata economica și factură psihica ale culturii romanesti.

Le-au creat, condus si folosit strainatatea, ba cea de la rasarit, ba cea de la apus, fie in perioade in care Romania incepea sa isi piarda independenta, fie dupa ce si-a pierdut-o in intregime.

Entitatile ascunse in spatele celor doua imagini de sigla sunt cu totuol si cu totul private si deloc nationale, ele au apartinut doar grupurilor ce le manipuleaza din spate si isi disputa obiectul lor – banii populatiei. Pe de o parte, grupul estic reprezentat de SOV si pe de alta parte grupul de vest, condus de fostul premier.

Disputele est-vest ce inca se resimt pe teritoriul romanesc, razboiul lor la noi acasa, a fost in primul rand pentru pusculitele romanilor. 

S-a stiut ca in 1989 romanii aveau stransi bani buni, isi faceau concedii, isi cumparau masini si mobila in casele cu chirii modice, iar restul il puneau la ciorap.

Primul care a stors bani buni de la romani, in mod cinstit insa, bani contra case, a fost Petre Roman, care le-a oferit sa isi cumpere locuintele la preturi mici. Asa s-a intamplat ca Romania a ajuns tara cu cei mai multi proprietari imobiliari din lume. In 1995, desi Roman plecase de mult de la guvern, si eu mi-am cumparat locuinta cu banii jos, platind trei salarii ale sotiei mele.

Urmatorul care a stors restul agoniselii romanilor au fost Ioan Stoica, prin operatiunea Caritas. Pare ca Stoica a fost marioneta unor grupuri romanesti, in buzunarele carora au ajuns banii a cca 400.000 de romani pagubiti.

Cel din urma ce a poftit la banii romanilor, atarnat la capatul unor sfori trase de peste hotare, a fost SOV. Dupa doar doi ani de la prabusirea zgomotoasa a minciunii Caritas, a demarat afacerea similara FNI avand complice chiar statul ce ar fi trebuit sa ii interzica aparitia. Complicitatea statului a dovedit-o chiar el cand s-a obligat ca prin intermediul Casei de Economii si Consemnatiuni, în cazul falimentului afacerii conduse de SOV, să despagubească investitorii acestuia cu suma depusă initial. Dupa patru ani de afaceri facute brat la brat de catre stat si SOV, FNI a fost falimentat, lasand cu ochii in soare alti peste  300.000 de investitori pagubiti.

Nu insa si pe beneficiarii de pe alte meridiane. Aceia si acum isi mai numara banii si se uita catre zona araba, unde spera ca dupa instalarea de guverne marioneta, sa infiinteze noi fonduri “nationale” de investitii.

Cand sforarii din strainatate au pierdut batalia politica in Romania si imediat dupa aceea - si pietele financiare pe care le dominasera copios dupa 1989, si-au abandonat soldatii in mainile adversarilor, lasandu-i sa faca puscarie in temnitele romanesti.

Parea ca s-a terminat cu inselatoria!  Ei, as!
Locul gol a fost rapid ocupat de jucatori noi, bine antrenati, platiti din banul public, deci acoperiti chiar in institutiile financiare ale guvernelor. Sarcina lor era sa produca bani pentru stapanitorii de pretutindeni, fara niciun resentiment. Una din sursele bune au fost sumele pentru despagubirile datorate pagubitilor FNI. Ei sunt bine ascunsi acolo si isi fac bine treaba pentru care au fost angajati.
In fruntea noilor actori si a institutiilor de acoperire au fost pusi oameni de incredere, carora sa nu le pese de suferintele populatiei. Nu a contat ca in momente diferite ale carierei lor, procurorii au apreciat ca unii au savarsit fapte penale si i-au trimis in judecata grupuri-grupuri.

Nu a contat ca presa si justitia a demascat comuniunea lor cu grupuri interesate situate in afara granitelor, straine de dorintele romanilor. 
Nu a contat nimic, ei si-au vazut de afaceri in favoarea stapanilor, multumiti ca primesc de la acestia comisioane grase, camuflate in salarii lunare de zeci de mii de euro, platite cu banii publici proveniti din taxe si impozite. 

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu