Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 7 ianuarie 2013

Teapa FNI, reeditata de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (partea a 5-a)


.


Din seria “Statul tepar. Eu l-am slujit, iar el ma inseala!”
.

Teapa FNI, reeditata de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (partea a 5-a)

.
Conducerea CNVM - cercetata de procurori
.



.

.

Ca la CNVM lucrurile sunt necurate o demonstreaza nu doar actele abuzive de blocare a banilor pagubitilor FNI, nu doar raspunsuruile arogante date celor care isi cauta drepturile ce li se cuvin, nu doar bataia de joc fata de banul public prin externalizarea serviciilor juridice in conditiile in care legea interzice aceasta!

Oamenii sistemului
Lucrurile necurate ies la iveala si cand te uiti prin trecutul profesional al celor care, numiti de parlament sa gestioneze valori publice, isi neglijeaza menirea si se pun la dispozitia altor stapanitori, particulari, ce nu mai sunt de data aceasta simle capuse plescaitoare si dolofane, ci adevarate pompe de vid care s-au infiintat anume pentru a suge finantele nationale.  
Slugarnicia fata de capitalul privat a comisionarilor de la CNVM, cu siguranta nicidecum dezinteresata, s-a vazut la lumina zilei cand dupa ce procurorii au luat-o la intrebari pe sefa comisiei Gabriela Anghelache, au pus-o sub invinuire pentru un lung sir de fapte savarsite in calitatea sa de gestionar al banului public.

Hotiile la drumul mare
Surse ce doresc sa isi pastreze anonimatul relateaza cu voce scazuta ca doamna respectiva, cadru didactic respectabil de altminteri la Academia de Studii Economice, a cazut prada tentatiilor venite de pe piata privata de afaceri cu petrol din partea unor grupuri infractionale si a nu numai ca a inchis ochii la furturile din patrimoniul statului, dar a mai si intocmit documente justificative false pentru a acoperi cele petrecute.

Gabriela Anghelache, probabil ulterior scoasa de sub urmarire, nu a fost singura pusa sub acuzare sub invinuirea de sprijinire a unui grup infractional. Odata cu ea, anchetatorii au mai pus sub acuzare si alti angajati din conducere CNVM. Este vorba despre vicepresedintele Paul Miclaus, Victor Eros, comisar general in cadrul aceleasi institutii, amandoi acuzati de favorizarea infractorului si de aderare la un grup infractional organizat. Impreuna cu cei trei a mai fost pusa sub acuzare inca o vicepresedinta a CNVM - Irina Popovici, acuzata de fals intelectual, favorizarea infractorului si aderare la un grup de criminalitate organizata, dar si Elena Albu, sefa Corpului de Control al CNVM, acuzata si ea de favorizarea infractorului.
Despre ce dosar poate fi vorba? Ce grup infractional a putut corupe atatia comisionari ai poporului reprezentat de Parlament? Este vorba de un dosar in care conducerea Rompetrol, formata din Dinu Patriciu, Richard Colin Hart si Phillip Stephenson, a fost acuzata de manipularea bursei de capital in aprilie 2004. Cu acea ocazie, in dosar au fost puse sub invinuire un numar de 19 persoane, cauza fiind deja disjunsa pe masura ce au iesit la iveala noi si noi faptuitori, noi si noi fapte.

Fara concluzii
Acestia sunt oamenii ce au apelat la Emil Boc si Ioan Oltean sa dea o lege care sa blocheze returnarea banilor catre pagubitii FNI. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu