Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 septembrie 2015

Din seria “Ora de Umanism”.




De la Declaratia Drepturilor Omului si Cetateanului - la Declaratia Universala a Drepturilor Omului  - si la Declaratia Nationala, apel catre clasa de mijloc


S. Beloia

Feudalismul fusese inlaturat odata cu toate institutiile sale in august 1789, prin adoptarea in Franta a Declaratiei Drepturilor Omului si Cetateanului. Acel moment a marcat inceputurile democratiei moderne.

In decembrie 1948, la trei ani dupa terminarea razboiului, intreaga umanitate lua la cunostinta de continutul Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, adoptata si proclamata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite.
Documentul in 30 de articole era dovada vie a nevoilor de viata, libertate, securitate si demnitate ale fiintei umane.
Declaratia Universala a Drepturilor Omului fusese adoptata pentru a se pune capat odata pentru totdeauna actelor si faptelor abominabile cu care rasa umana se confruntase pe durata celui de-al doilea razboi mondial.
Umanitatea dorea ca niciodata in viitorul ei, omului sa nu se mai intample ceea ce i se intamplase pana atunci.

Iata ca dupa 67 de ani, Romania anului 2015 primeste o “Declaratie Nationala – Apel catre clasa de mijloc” ca si reactie la ceea ce Pavel Corut numise in urma cu 23 de ani, foarte plastic, invazia bubulilor. 

De ce s-a nascut noua ideologie politica numita Umanism? In reactie la ce anume, mii si mii de oameni ce au tacut pana acum, ce nu au facut politica ci doar i-au suportat consecintele, se inscriu pe listele noului Partid al Puterii Umaniste-social liberal? Ce li se spune in declaratia ce sufoca retelele de socializare? Ce adevaruri descatuseaza noua doctrina? Ce sperante li se aprinde in suflete?


Raspunsurile le putem da cu totii, fie individual, fie in cadrul Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal – PPU-SL. 

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu