Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 septembrie 2015

Copiii nostri inspira compusi organici volatili. Comnicat de presa PPU sl Timis




Copiii nostri inspira compusi organici volatili
-         Comunicat de presa    -




Partidul Puterii Umaniste - social liberal  (PPU- sl), formatiune politica noua, animata de principiile generoase ale doctrinei umaniste ce pune fiinta umana in centrul atentiei sale, deschide frontul luptei pentru insanatosirea aerului in municipiul Timisoara.

Pe cale de consecinta, PPU-sl saluta si sustine actiunile saptamanale de protest public din Piata Unirii prin care mediul ONG si concitadinii nostri isi cer dreptul de a respira aer curat in Timisoara. PPU-sl se va implica in toate actiunile viitoare ce vizeaza eliminarea noxelor din atmosfera citadina si a cauzelor bolilor pulmonare si de piele.

PPU-sl va sustine si va adera la orice actiune cetateneasca prin care se cere administratiei publice locale sa isi intre in atributii si sa treaca neintarziat la indeplinirea masurilor care sa readuca aerul la cotele de puritate necesara respiratiei umane.

PPU-sl va milita prin toate mijloacele politice aflate la indemana pentru sprijinirea actiunilor de protest ce vizeaza responsabilizarea administratiei publice locale si trezirea la nevoile realitatii cotidiene.

Din initiativa doamnei Maria Grapini, eurodeputat in Parlamentul European, PPU-sl a initiat un dialog cu domnul primar Nicolae Robu pe tema modului in care intelege sa isi indeplineasca obligatiile ce ii revin in calitate de prim edil al municipiului Timisoara pe tema mirosurilor daca nu dezagreabile, ce putin pestilentiale, ce domina peisajul urban in anumite cartiere. Domnia sa apreciaza ca seful administratiei locale are marea sansa de a spune concitadinilor sai adevarul despre cauzele ce provoaca mirosurile gretoase si infecte ce domina municipiul.

“Nutrim speranta ca in raspunsul sau, domnul primar Nicolae Robu nu va motiva actuala stare de lucruri prin lipsa alocarii de fonduri guvernamentale sau prin indicarea altor vinovati decat cei reali! Din acest motiv, ii punem in vedere recenta decizie a Comisiei Europene a de a relua platile pentru Romania in cadrul programelor „Competitivitate Economica” si „Mediu”, ambele intrerupte la inceputul lunii aprilie 2015. Astfel, autoritatile romane – si Primaria Timisoara de bunaseama - vor primi in perioada imediat urmatoare circa 120 de milioane de euro din partea Comisiei Europene, sume destinate punerii in opera a celor doua programe”, a declarat doamna Maria Grapini.

La acest moment, PPU sl apreciaza drept inutile investitiile facute in statii de filtrare a aerului si in echipamente de masurare a calitatii aerului, de genul celor din Parcul Central, ce anunta o asa-zisa excelenta calitate a aerului, atata vreme cat peste drum, in fata Catedralei Mitropolitane, atmosfera este nu doar viciata si dizgratioasa, ci de-a dreptul respingatoare. 
“Toata lumea stie ca de ani de zile, administratia publica locala dezinformeaza in modul cel mai grosolan prin panotaj stradal, difuzand cu suspecta generozitate informatii optimiste privind  rezultatele on-line ale masurarii calitatii aerului, dar trecand complet sub tacere rezultatele masurarii mirosurilor industriale innecacioase ce plutesc in aerul respirat” a observant doamna Maria Grapini.

Conform deciziei luate recent in cadrul filialei judetene a partidului, punctul zero al campaniei de eliminare a mirosurilor urate din Timisoara incepe la data prezenta, cu o serie de intrebari adresate primarului Nicolae Robu:

- De ce aerul miroase sapatamani in sir a cauciuc si dupa ce se schimba directia vantului miroase a detergenti si vopsele?
- Care sunt motivele pentru care este ascunsa prezenta compusilor organici volatili in atmosfera municipiului si efectele lor asupra sanatatii si vietii oamenilor?
- Care sunt vinovatii pe care ii ascunde administratia locala prin panotajul stradal mincinos?
- Ale cui interese le apara Primaria Timisoara, in detrimental contribuabililor sai, supunandu-i  unui agresiv discomfort olfactiv si respirator?
- Trebuie sa se imbolnaveasca copii si sa moara batrani pentru ca cineva sa isi intre in atributiile legale?
- Trebuie sa abunde statisticile medicale de boli de plamani, rinichi, ficat si cancere de piele?
- Pana cand Primaria Timisoara va da publicitatii doar buletinele de analiza linistitoare afectuate de laboratoare de specialitate platite de producatorii de anvelope, vopsele si detergenti ce opereaza pe raza municipiului si pana cand va neglija concluziile alarmante ale laboratoarelor platite din fonduri publice?

***


PPU-sl
Saul Beloia





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu