Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 septembrie 2015

Memoriu adresat domnului primar Nicolae Robu

24.09.2015



Stimate Domnule Primar Nicolae Robu,

Consecventi principiilor umaniste care fundamenteaza doctrina Partidului Puterii Umaniste – social liberal, ne manifestam cu insistenta interesul fata de o problema stringenta a locuitorilor Municipiului Timisoara ce pare uitata si abandonata de catre administratia publica locala, in pofida faptului ca devenind cronica, le afecteaza viata si sanatatea.

Ne referim la calitatea aerului pe raza municipiului, indicator care potrivit statisticilor institutiilor europene abilitate se afla in continua scadere, mai ales dupa amplasarea in arealul citadin a mai multor unitati de productie chimica.

Va vom solicita prin prezentul memoriu sa va precizati pozitia Dv cu privire la problema in discutie, avand in vedere faptul ca activitatile de combatare a procesului de intoxicare si otravire a populatiei este o sarcina ce revine in exclusivitate administratiei publice locale, care trebuie sa si-o indeplineasca potrivit normelor europene in vigoare!

Constatam si va comunicam cu reala neplacere faptul ca, potrivit paginii Directiei de Mediu din cadrul PM Timisoara, in timp ce in perioada 1990-2010 aceasta a beneficiat de un numar de 15 hotarari ale CLM Timisoara ce privesc activitatea ei concreta de protectie a mediului, dupa anul 2010 acelasi consiliu local s-a abtinut sa mai legifereze in vreun fel in acest domeniu vital pentru locuitorii municipiului!

Fara indoiala ca, sosit in Primaria Timisoara abia in anul 2012,  nu Dv ati dat tonul acestei cvasitotale lipse de inters fata de calitatea mediului de viata al timisorenilor, ci fosta conducere taranista!
Tot atat de adevarat este insa si faptul ca, potrivit aceleiasi pagini de internet, Dv ati preluat si perpetuat, intre 2012 si 2015, lipsa de interes a antecesorilor Dv fata de problema mediului, fata de viata si sanatatea locuitorilor municipiului.

In mandatul Dv, CLM Timisoara nu a emis nicio hotarare care sa priveasca protectia mediului de viata al cetatenilor si va veni un moment in care va trebui sa dati explicatii cu privire la aceasta nefireasca retinere, cu toate ca in toata aceasta perioada populatia si mass media locale au tras repatate semnale de alarma cu privire la faptul ca in municipiu aerul devine irespirabil.

Sute si mii de familii din zonele invecinate fabricilor Azur, Continental, Procter si Gamble, si-au tinut ferestrele inchise pe durata intregii veri ca urmare a mirosurilor pestilentiale de cauciuc, vopsele, diluanti si detergenti care intoxica atmosfera cartierelor.
Cu aceasta stare de lucruri, Dv nu ati avut, stimate Domnule Primar, nici un proiect de hotarare de consiliu care sa aduca o imbunatatire cat de mica a situatiei lor? Nu v-a pasat de acestia?

In vreme ce zona centrala a municipiului, la doi pasi de geamurile biroului Dv, este victima invaziei pasarilor rapitoare si a productiei lor de excremente, Dv, stimate domnule primar, nu ati gandit nici un proiect de hotarare prin care sa se dispuna regiei de curatenie sa isi indeplineasca atributiile profesionale – de a curata zona parcului Catedralei Mitropolitane? Nu v-a pasat de orasul de cinci stele in care conlocuim, nu v-a pasat de turistii si trecatorii din zona, de copiii care se joaca in parcul din apropiere?

Pentru a putea informa cetatenii care ni se adreseaza necontenit, membrii si simpatizantii partidului nostru, va solicitam respectuos sa ne comunicati cu operativitate:

-         Care sunt rezultatele relatiei institutionale avute de catre primaria ce o conduceti cu  Ministerul Mediului si Schimbarilor  Climatice, cu Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara si cu Agenţia de protecţie a mediului Timişoara!

-         - Ce proiecte tematice ati intreprins in domeniu si cu ce rezultate!
-         - ce proiecte de protectia aerului aveti in derulare, care sunt rezultatele de etapa si ce scontati sa se realizeze la finalizare!  
-         - ce proiecte de mediu aveti in vedere in perioada imediat urmatoare, cand vor demara, in ce vor consta, cu ce alocari de fonduri, cand se vor finaliza si ce rezultate scontati!

Va apreciem interesul pentru stimularea ciclismului si pentru alte investitii majore in citadela timisoreana, dar va sesizam faptul ca, raportat la gradul de alterare a aerului, bicicletele primariei trebuie imperios dotate cu masti contra gazelor.

Cu stima





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu