Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 ianuarie 2016

Primaria Timisoara versus protestele timisorenilor




Pe la sfarsitul toamnei trecut, in mijlocul lui noiembrie am mers la Primaria Timisoara sa declar ca, la implinirea unui deceniu de la glorioasa Dispozitie 44/2006 a primarului Gheorghe Ciuhandu si a secretarului Bebe Cojocari, de retrocedare a locuintei mele, vreau sa organizez un protest pentru a marca stralucitul jubileu.
Am constatat cu acea ocazie ca la Primaria Timisoara, Legea 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, este interpretata si aplicata la fel de creativ ca si Legea 10/2001, privind retrocedarea administrativa de imobile.

Adica, daca in temeiul legii 10/2001, Primaria Timisoara, de fapt – fostul primar si vesnicul secretar al primariei au dovedit o mare ingeniozitate in arta furtisagului de la stat, retrocedand un imobil intreg unei defuncte pentru ca acesta sa ajunga in proprietatea unui ONG, iata ca aceeasi primarie, de data asta cu alta palarie, nu se dezice nici dupa un deceniu si aplica in acelasi mod deplin creator si prevederea legala privind declararea de catre cetateni a intentiei lor de a protesta.

Adica, in loc sa ia la cunostinta ca pe domeniul public se va organiza un protest privind actele si faptele sale si sa isi vada de ale sale ca tot vine iarna, Primaria Timisoara se suie in varful copacului si de acolo, dandu-si o importanta ce nu o are defel, anunta cu mare pompa in gura mare si batand toba, ca a avizat pozitiv un protest al unei singure persoane, in ziua de Boboteaza! Maaaare lucru!

Cate proteste nu s-au organizat la poarta primariei, declarate de oameni ce s-au vazut aruncati pe drumuri in urma actelor abusive ale unor functionari corupti ai directiei de patrimoniu! Fiecaruia dintre acestia, primaria le-a dat zapisca la mana ca au voie sa protesteze, ca oricum nimanui nu ii va pasa de protestul lor! Adica peste ceea ce a dat parlamentul – dreptul de a protesta pe domeniul public, cu unica obligatie de a anunta despre protest, cu 24 de ore inainte, pe administratorul acelui domeniu si pe jandarmerie, primaria noastra se apuca si mai da si ea o aprobare pentru protest! Ca la Primaria Timisoara! Dar nu mai are importanta!


Din interiorul Comisiei de avizare a adunarilor publice, care ar trebui sa se numeasca comisie de primire a declaratiilor privind protestele, informatia privind protestul meu a mers catre toate institutiile ce au reprezentanti in cadrul ei – adica politia municipala, politia locala, jandarmeria, armata, serviciile secrete, pompierii, trei dintre directiile primariei, comisia judeteana de aparare, ordine publica si siguranta nationala si probabil si alte institutii, nu mai vreau sa stiu care.

...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu