Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 noiembrie 2018

Statul paralel pus la podea (III)


















De Saul Beloia

In batalia dintre Statul paralel si un cuplu de televiziuni – am subinteles aici Antena 3 si Romania TV – se produce, pe 3 noiembrie 2018, o surprinzatoare rasturnare de situatie. Cosmin Gusa ii permite lui Dan Andronic sa se adreseze receptorului Realitatii TV si el insusi merge la DC News si ataca in mod neasteptat Statul paralel.
Surpriza simultana este gazduita in platouri de catre doi jurnalisti cu vechi state de plata in mass media romanesti - Bogdan Chirieac si Octavian Hoandra.

Actiunile invitatilor lor, puse cap la cap fie pe malul Dambovitei fie pe cel al Atlanticului, in afara imediatelor concluzii ce prevestesc sfarsitul unei epoci intunecate din istoria Romaniei, denota ca privitorii de la inaltime gasesc semnificatii de insemnatate regionala si chiar globala. Care vor redesena liniile de forta pe care mapamondul va dansa in urmatoarea jumatate de secol. Pe acorduri republicane. Adica americano-franceze, odata Merkel lasata la vatra.

3. Napalm si tsunami in platouri
Fata in fata cu Octavian Hoandra si ciupit de acesta in vreo doua randuri pe tema fostei sale apartenente la structurile Statului paralel, jurnalistul Dan Andronic a adoptat o tactica de incalzire cu generalitati a receptorului Realitatii, segment obisnuit cu un anume tip de mesaj anti PSD, anti baroni si anti Dragnea. I-a vorbit cu arta despre lucruri ce au sunat placut si castigandu-i increderea, a trecut la dezvaluirea faptelor.  
  
Andronic a vorbit altfel si altcumva despre lucruri si cu siguranta a captat atentia dorita, creand postului un inalt varf de audienta. Dupa generalitatile de inceput, ce au durat nu mai mult de 20 de minute, tot ce a spus vorbitorul pana la sfarsitul emisiunii a echivalat cu o canonada bombe cu napalm.

Cine a avut la indemana masca de gaze si costumul antichimic, a fost norocos, cine nu – a suportat inecaciunea fumului si dogoarea focului. Privitorii erau intepeniti, nu mai puteau reactiona, erau in transa. Bombele cu defragmentare lansate asupra mintii auditoriului isi faceau datoria pe fiecare centimetru patrat, demoland rand pe rand toate esafodajele de idei cu anevoie construite in anii trecuti prin efortueile conjugate ale celor cativa jurnalisti din redactia Realitatii.

Cand a venit vestea ca insusi Cozmin Gusa, ideologul Realitatii, nu numai ca nu vine sa il combata pe Andronic, dar el insusi repeta aceleasi lucruri despre Statul paralel – si nu in propriile platouri, ci la concurenta DC News, paralizia a luat sfarsit brusc si in locul ei s-a instalat panica!

Toata lumea a inteles ca ceva rau se va intampla, ceva malefic se va pune in miscare, un cutremur statea sa se produca pe neasteptate si in urma sa un tsunami avea sa mature totul si sa ii mantuie pe toti. Ceva ce va anula atata si atata munca, atatea si atatea constructii, atatea si atatea planuri, atatea si atatea sperante!
(Va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu