Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 noiembrie 2018

Statul paralel pus la podea (IV)















De Saul Beloia

Combustia interna a cutremurului din 3 noiembrie 2018 a fost un amestec de cuvinte asezonat cu curajul cu care le-au rostit doi jurnalisti invitati-surpriza  in platourile a doua televiziuni cumva adverse.

4. Nuclearele de la DC News
La DC News, Bogdan Chirieac ii zambea amical lui Cozmin Gusa, depana amintiri comune, stimulandu-l sa se deschida, sa se destainuie, sa marturiseasca, sa se caiasca. Iar Cozmin Gusa se destainuia, marturisea si se caia pentru ca s-a lasat impins de viata alaturi de Traian Basescu si acolitii sai. Isi asuma. Ca a lucrat pentru Statul paralel, ca vrea sa se reabiliteze si ca o va face, ca va crea o noua formatiune politica, de data asta cu certificat de nastere semnat nu la Ambasada SUA, nu la Departamentul de Stat ci tocmai la Casa Alba!

Luat la bani marunti si disecat in zilele urmatoare, discursul lui Cozmin Gusa a scos la iveala lucruri ingrozitoare pentru promotorii si sustinatorii globalismului neomarxist dar in acelasi timp lucruri datatoare de sperante celeilalte parti a societatii romanesti.

Ce a spus de fapt, Cozmin Gusa? Lucruri inspaimantator de simple, dar incredibil de greu de admis de catre cei care pana in acea seara de 3 noiembrie vazusera in el port stindard!

Mai intai, ca Angela Merkel a acceptat sa isi subtieze siajul influentei politice in Europa, de fapt sa se dea de bunavoie la o parte din calea noului val, pentru a nu fi maturata. Ca Macron are si el mari probleme cu desenarea liniei de demarcatie intre populatia veche franceza si cea mai noua, venita de prin fostele colonii (Nicio vorbulita despre incercarea de a absorbi ALDE european in Republique en marche…n.n.). Ca victoriile locale, incete dar sigure ale lui Trump, repurtate in fata ramasitele democratilor, vor duce la inlocuirea ambasadorului cu nume nemtesc cu un altul, cu nume romanesc.

Construindu-si discursul secventa cu secventa, Cozmin Gusa a inceput metodic cu sarutul broastei raioase: a anuntat fosta echipa din care a facut parte – Basescu, Weber si Macovei si a relevat legaturile acestora cu George Soros, anuntand ca el a fost cel ce a contribuit major la intronarea marinarului.
Fara a nominaliza, a socat audienta cand a desconspirat faptul ca toti fostii directori de la Realitatea TV au fost ofiteri acoperiti!

A denuntat faptul ca in 2006, (anul cand Florian Coldea a trimis in rezerva cateva sute de ofiteri SRI ce aparau tara de atacurile neorevizioniste ungare si ale diasporei ungare sorosiste – n.n.), primul adjunct al directorului SRI a preluat contactele cu miliardarul american de origine ungara si – implicit, contactele cu Biroul Federal de Investigatii. (In context, se poate concluziona ca demolarea aparatului antiiredenta se datoreaza lui Soros (n.n.). A recunoscut Cozmin Gusa ca a cazut in capcana sponsorizarii presei romanesti prin interpusi si a acceptat o bursa Soros, abia la final afland de fapt cine i-a finantat studiile. (Oare in ce context a aflat? I-a cerut Soros ziaristului sa faca anumite servicii, de genul celor facute de catre Coldea? - n.n.) A ezitat putin si apoi a recunoscut faptul ca in prezent, reprezentantul lui Soros in Romania este Dacian Ciolos, (nepotul chestorului Virgil Ardelean – n.n.). A marturisit faptul ca televiziunea ce o conduce a fost mereu in prima linie a documentarii arestarilor, dand de inteles ca Statul paralel din care facea parte i-a dat toate ponturile ce aveau legatura cu catusele.

Cu privire la cuplul Coldea-Maior, a declarat ca in anul 2014 cei doi si-au scindat doar aparent simpatiile politice si orientarile strategice, astfel ca desi in timp ce Maior defila in continuare cu Ponta, iar Coldea se aliniase lui Iohannis, cei doi lideri de intelligence avea intelegerea ca cel ce va pierde batalia la prezidentiale, va fi salvgardat de catre celalalt. (Am aflat astfel ca daca Ponta ar fi castigat alegerile in fata lui Iohannis, Coldea ajungea ambasador la Washington – n.n.).

In referire la actiunile de demitere ale ministrului Tudorel Toader, Cozmin Gusa a apreciat favorabil demiterea laurei Codruta Kovesi, iar despre Augustin Lazar a precizat ca acesta raspunde destul de palid acuzelor si dezvaluirilor ministrului justitiei.  

Punctul terminus al discutiei dintre cei doi jurnalisti a fost apoteotic, referirile fiind facute exclusiv la noul partid Realitatea ale carui documente se afla in faza finala la tribunal.
Cozmin Gusa va trimite trei candidati in campania pentru alegeriole europarlamentare. Cu privire la prezidentiale, i-a atacat frontal si pe Ciolos si pe Iohannis, fara a scoate nicio vorba despre viitorul candidat al coalitiei aflate la putere.

De aici se pot naste speculatiile cele mai avantate: oare viitorul partid creat in redactia Realitatea il va sprijini pe Liviu Dragnea, daca acesta va trece de furcile caudine ale justitiei, asa cum se aude? Desi a anuntat ca in prezent viitorul partid este contra PSD si a baronilor, avand in vedere sustinerea energ(et)ica a lui Dragnea de la aceeasi Casa Alba, pe fondul castigarii bataliei contra ALDE pe legea off-shore, nu este exclus sa primim de la Washington odata cu castigatorul prezidentialelor - si un partid care sa puna umarul la o majoritate mai mare decat cea din 2016 si astfel sa il mentina in Dealul Cotrocenilor doua mandate la rand!

Un comentariu:

  1. Romania nu are politicieni patrioti, cu dragoste de neam si tara ci doar lupi flamanzi dornici de a se imbogati. Incepand cu tov Iliescu, dupa ce a reactivat toata mafia care dorea transformarea tarii intr-o colonie a U.E. toti au urmat acelas drum.....distrugerea a tot ce s-a construit cu truda si sudoarea poporului si indatorarea Romaniei la cei doi magnati financiari evrei americani.....stiti care.....

    RăspundețiȘtergere