Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 15 februarie 2010

Comunicarea ca si secure


Astazi doream sa expun cateva consideratii privind modul in care profesia de investigator privat, pur privata (adica fara finantare de la bugetul de stat) si fara nici o implicare a exercitiului puterii de stat, se comporta pe piata de servicii in comparatie cu alte profesii, de asemenea pur private (adica fara finantare de la bugetul de stat), dar care implica in intregime exercitiul puterii de stat – ma refer la avocati, notari, executori judecatoresti, experti si lichidatori judiciari.

Comentariul unui coleg detectiv particular insa, postat pe blog in reactie la materialul meu anterior, m-a deturnat de la intentia initiala si m-a facut sa meditez la maturizarea la care a ajuns domeniul comunicational.

Domnia sa ridica pe buna dreptate o problema sensibila – cea a riscurilor derivate din simpla comunicare pe un blog pe o tema legala si legitima. Spun ca o ridica pe buna dreptate, comentariul sau este indreptatit, intrucat colegul face acest comentariu intr-o tara in care simpla existenta, simplul fapt ca cineva exista genereaza riscuri la adresa sa si pe fond determina atacuri.

Ani de zile, natiunea a asistat naucita la executii sumare si la linsaje mediatice. Tinte izolate ori grupuri profesionale au atras asupra lor, uneori prin simpla existenta, alteori dupa ce si-au expus puncte de vedere, au atras asupra lor tiruri de avertizare sau chiar ucigatoare.
Si atunci, de ce sa ne sperie faptul ca pe blogul acesta va intra cineva care va incalca regula propusa in primul post si va scrie mascari sau alte cele la adresa categoriei profesionale a detectivilor particulari?

Nu mi-e cunoscut ca presa sa fi savarsit marsavia de a ataca o categorie profesionala absolut privata, care nu are nici o implicare in exercitiul statal si fara legaturi cu banul si domeniul public. Dar, daca asta s-a intamplat totusi si eu nu am cunostinta, repetarea unui atac chiar pe acest blog va parea si va si fi un fapt firesc, in nota obisnuita, nu?

Ar trebui ca aceasta perspectiva sa opreasca comunicarea pe blog? Sau sa restrictioneze accesul? De-am face asa, ar fi sumbru, ca si comunicatori credem ca s-ar pierde ceea ce s-a castigat cu mare greutate prin inlaturarea inhibitiilor de comunicare cu care am venit din cealalta lume.

Suntem aici pe piata de idei si admitem ca o opinie contrara celor ce le promovam noi pe acest blog sa fie expusa printr-un atac la adresa ideilor noastre sau chiar la adresa persoanelor noastre. Ne-am asumat aparitia publica, nu avem motive de retinere, intrucat traim intr-o tara libera, la urma urmei!
Daca vom fi linsati, asta va intari ideea ca tara este libera intrucat permite chiar si acest gen de acte.

Iar ideea tarii libere chiar nu va putea fi ucisa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu