Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 februarie 2010

Detectivul si dilema. Informatia



Ce il poate aduce pe cetatean intr-o agentie de detectivi particulari? Nevoia de informatie, intr-o prima constatare! Cand se deschide usa investigatorului privat? De cele mai multe ori, atunci cand clientul doreste o informatie pe care nu i-o poate oferi niciuna dintre institutiile de stat care lucreaza cu informatii de stat, intrucat singurul lor stapan si beneficiar este statul.

De ce cauta cetateanul informatii la agentia de detectivi? El primeste zilnic atata si atata informatie, prin radio, TV, ziare si internet, la preturi de nimica sau de-a dreptul gratuit, incat greu s-ar putea crede ca el ar mai avea nevoie sa mearga la agentia de detectivi si sa plateasca pentru obtinerea unei informatii!

Boom-ul comunicational se hraneste din greu cu informatie, ea curge pe toate canalele publice si private, tapeteaza strada, vitrinele si fatadele imobilelor, ne insoteste pretutindeni, abundenta, suculenta si ademenitoare, frumos impachetata, calda, interesanta si profesional insinuata in subconstient, apropiata pana la distanta unui click!

S-ar putea crede ca datorita permanentei imersii in oceanul de informatii, cetateanul este pe deplin satisfacut informational, ca, afland tot ce a vrut sa stie nu ar mai trebui sa apeleze la detectivul particular.
Aparent, nimeni si nimic nu il poate obliga sa mai cumpere o informatie si de la detectivul particular, caci are tot ce ii trebuie! A aflat ABSOLUT totul, intr-un timp egal cu cel al unei efemere clepsidre virtuale! Intr-o clipa, a devenit detinatorul a milioane si milioane de informatii! Al tuturor informatiilor din lumea aceasta! Scrise, vorbite, filmate in 3D! Traduse din toate limbile pamantului! Daca vrea, le poate produce el insusi, poate deveni coautorul sau parintele lor printr-un singur click, este un ziarist adevarat! Le poate comenta, analiza, confirma sau desfiinta! Poate deveni un demiurg!
Minunata realitate! Superba perspectiva!

Dar, la intrebarea din primul rand, mai multe categorii de oameni au raspunsuri diferite.
Detectivii vor raspunde cu mandrie ca daca nu a trecut pragul unei agentii, cetateanul inca nu a aflat nimic!
Cei avizati in arta informatiilor vor clipi maruntel si vor spune ca adevaratele informatii nu le furnizeaza nici mass media, nici agentiile de detectivii particulari!
Ceilalti vor zice ca ei stiu tot ce se poate sti pe lumea asta si nu mai au nevoie de nimic in plus!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu