Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 martie 2015

Gen. Vasile Bot, ramas bun la capat de ultim drum!



Astazi am fost alaturi de familia, prietenii si colegii ce care l-au condus pe ultimul drum pe cel ce a fost pentru noi toti generalul Vasile Bot, primul sef al Sectiei Judetene de Informatii Timis.
Cel ce a batut tarusul si a infiintat unitatea de informatii la Timisoara, dupa ce cu cateva luni in urma, altcineva o desfiintase.

Vasile Bot a fost cel ce a sunat adunarea in cazarma de pe Leontin Salajan pentru fostii ofiteri de intelligence, i-a strans in sala mare, li s-a prezentat si a facut cunostinta cu toti, asigurandu-i ca le va retine numele fiecaruia in parte.  I-a intrebat despre familiile lor, le-a cerut sa transmita acasa mesaje de incredere si siguranta. Le-a oferit garantia ca nimeni nu ii va judeca si ii va impusca pentru cele ce clama strada dezlantuita. El stia inca la acea vreme ca strada era manipulata! El stia ca ofiterii al caror comandant fusese numit nu aveau cum sa faca ceea ce strada urla.

Astazi, la catafalcul generalului Vasile Bot au fost deopotriva, alaturi de familia sa, colegi din Ministerul Apararii Nationale si din Serviciul Roman de Informatii. Pe piatra ce ii acopera mormantul, muntele de flori arata cat de mult a insemnat generalul Vasile Bot pentru cei prezenti!

Pentru ca ai stiut sa salvezi viata si cariera unei intregi unitati militare de securitate nationala, general Vasile Bot, cei ce te-au cunoscut iti spun "Adio, camarade si sa iti fie odihna usoara!". 

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu