Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 21 februarie 2012

DICTIONAR EXPLICATIV SPECIFIC SERVICIILOR DE INFORMAŢII ŞI DE SECURITATE



.


ACREDITARE → procedura de numire şi de intrare în funcţie a sediului unei misiuni diplomatice în străinătate care, pentru aceasta, cere iniţial asentimentul (agrementul) statului străin. După primirea agrementului, diplomatul poate fi numit în funcţie şi poate pleca la post, iar după remiterea scrisorilor de acreditare a sediului străin, acesta poate lucra efectiv şi este recunoscut ca reprezentant oficial.

ACTIVITATE CARE ADUCE ATINGERE INTEGRITĂŢII TERITORIULUI STATULUI NAŢIONAL → reprezintă orice fel de manifestare a intenţiei de a ameninţa, agresa sau ocupa teritoriul statului naţional, în întregime sau în parte, precum şi orice manifestare care ar putea afecta patrimoniul naţional sau potenţialul economic al ţării.

ACTIVITATE CARE ADUCE ATINGERE PLANURILOR DE APĂRARE → reprezintă orice acţiune de natură să compromită planurile de apărare a teritoriului naţional şi de apărare comună în cadrul Alianţe sau a unei colaborări internaţionale.

ACTIVITATE CARE AFECTEAZĂ MISIUNILE FORŢELOR ARMATE → desemnează orice manifestare a intenţiei de a neutraliza, îngrădi, sabota, aduce atingere sau împiedica menţinerea operaţională, mobilizarea şi constituirea forţelor armate române, a forţelor armate aliate sau a organismelor interaliate, în cursul misiunilor, actiunilor sau operaţiunilor în cadrul naţional, în cadrul unei alianţe sau a unei colaborări internaţionale sau multinaţionale desfăşurate atât pe teritoriul României cât şi în afara acestuia.


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu