Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 11 octombrie 2015

De ce-a facut pasul inapoi eurodeputata Monica Macovei?

Saul Beloia

De-o buna bucata de vreme am simtit ca ceva lipseste din presa, ca un subiect pare epuizat, un zgomot de fond cu care mass media bucuresteana ma obisnuisera in vremurile dinastiei Traian Basescu, parea sa fi disparut…
Dupa o scurta cautare prin oceanul internaut, am constatat ca din atentia presei iesise aproape complet doamna eurodeputat Monica Macovei. Asta nu este de mirare, avand in vedere atitudinile sale politice, adoptate in ultimii ani. Prin conduita lor, unii politicieni intra in atentia alegatorilor si deci a presei, iar altii, din acelasi motiv, dispar.
Cautand informatii ca sa identific motivul pasului in lateral si al iesirii sale din conul de lumina de pe scena politica, am ajuns la blogul ce ii poarta numele si pe care isi posteaza parerile.
Si-acolo – ce credeti c-am descoperit?

Am descoperit ca Monica Macovei este reprezentant INDEPENDENT al Romaniei in legislativul comunitar!
Adica in prezent doamna este fara de partid? Deci fara alegatorii ce au trimis-o acolo ca sa ii reprezinte? S-a spalat pe maini de obligatiile fata de acei votanti? Nu mai are nicio sustinere politica? Cum asa!? Pai ce s-a intamplat cu formatiunea  ce o consacrase? S-a desfiintat acel partid sau si-a repudiat eurodeputata?
Dar – Dumnezeule, unde-i noua formatiune, cea cu nume de molecula de metal de tranzitie, ceva intre mangal, molibden si meitneriu? Acel mititel M10? A fost exclusa si de acolo, de apare dansa, acum, independenta?

Prea multe intrebari fara raspuns! Nici nu mai conteaza acum daca Monica Macovei savarseste o declaratie neconforma cu realitatea sau doar o simpla trecere sub tacere in privinta carierei sale, mai ales ca pe mine deja m-a obisnuit cu asta. 
In CV-ul sau de pe blog, doamna susține că și-a luat licența în drept în 1982, apoi ca a urmat niste cursuri începând cu 1993, fara a scoate vreun cuvintel despre perioada de 11 ani dintre 1982 si 1993! Ori nu-și amintește, ceea ce ar putea fi lesne de inteles, ori in calitate de procuror comunist a savarsit abuzuri si acum prefera sa nu se afle nimic despre acea etapa a vietii sale.

Ce se știe sigur este faptul că Monica Macovei (fostă Gherghescu) și-a început activitatea de procuror în 1982 la Procuratura Giurgiu, iar la 1 septembrie 1982, când și-a intrat în pâine ca procuror, era membră a Partidului Comunist Român, potrivit celor scrise de revistablogurilor.ro
Acesta este motivul pentru care jurnalistul Radu Tudor, anuntandu-si fanii că Monica Macovei a pierdut procesul pe care dansa il intentase lui Mihai Gâdea, lui Victor Roncea și Antenei 3, o numește "cotoroanţă comunistă și băsistă".
*


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu