Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 octombrie 2015

Declaratie de presa privind obiective politice ale PPU



Maria Grapini, europarlamentar, co-presedintele Partidului Puterii Umaniste

Partidul Puterii Umaniste s-a intalnit recent la Sibiu cu delegatiile judetene. Da, trebuie sa o spunem, dupa ce a fost inregistrat in Registrul Partidelor Politice din Romania, partidul a trecut de etapa de asteptare a unor posibile contestatii. Acum suntem un partid cu drepturi depline si sigur, era necesar sa ne intalnim cu delegatiile judetene pentru a dezbate viziunea, obiectivele si modul in care conducerea interimara vede organizarea si mai ales punerea in practica a masurilor.

Trebuie sa spun ca la prezentarea viziunii PPU, a obiectivelor si a masurilor, delegatiile judetene au fost in consens, au fost de acord ca toti liderii judeteni, toate conducerile filialelor judetene trebuie sa promoveze in teritoriu  o altfel de politica, catre fiecare cetatean in parte. 
Sigur ca lucrul cel mai greu este sa convingi oamenii, dupa 25 de ani de inselare a asteptarilor lor, ca se poate face politica si altfel, sa convingi oamenii sa adere la un proiect politic nascut chiar din asteptarile lor .

Noi ne asumam aceasta explicatie pe care trebuie sa o dam fiecarui cetatean, printr-o viziune foarte simpla: daca ei nu doresc sa se implice in politica devenind membri ai partidului si candidand din partea partidului, ei pot in schimb sa sustina platforma si masurile ce le vom initia, prin participarea la vot si prin votarea candidatilor nostri. 
Daca nu se va proceda astfel, lucrurile nu se vor schimba in Romania si oamenii au inteles asta foarte bine, au inteles ca ceva trebuie schimbat si politica trebuie facuta in interesul lor, nu al altora.

Sa ne intelegem bine: noi asteptam la partid deopotriva candidati, membri de partid, simpatizanti si votanti, ca sa nu mai fie semne de indoiala!
De aceea, la Sibiu am stabilit ca, pentru a nu mai disloca oamenii, sa mergem noi, conducerea centrala interimara, in fiecare judet si sa acolo sa ne intalnim nu neaparat cu membrii nostri de partid, dar si cu cetatenii din judete, pentru a le explica de ce este nevoie de un nou mod de a face politica. 

Aici trebuie sa spun ceea ce repetam mereu in prezentarile noastre – ca nu neaparat suntem un partid nou, caci doctrina umanist-conservatoare este preluata din platforma Partidului Umanist infiintat in 1992. 
Dar trebuie sa spunem ca suntem un partid care a aparut dintr-o necesitate ce priveste prioritatile romanesti ale anului 2016.  
Anul viitor vor fi alegeri locale, alegeri parlamentare si cu totii vrem o altfel de Romanie si trebuie sa facem schimbarea, daca vrem o altfel de Romanie. Este necesar acest lucru si toata lumea a inteles deja, dupa 25 de ani in care s-a dezvoltat structura institutionala intr-un mod haotic, in care s-a mers mai putin pe valoarea candidatului si mai mult pe clisee false si pe false lozinci de „partid mare”, de „bun finantator al campaniei”.


M-as bucura sa schimbam legea finantarii partidelor politice, pentru ca recenta modificare in parlament a legii electorale nu a fost decat o mica spoiala ce nu a rezolvat problemele fundamentale in materie.

Un alt proiect al nostru important, spun, pe care l-am demarat, este cel legat de doctrina noastra, anume, cel dedicat capitalului autohton al Inteprinderilor Mici si Mijlocii si ma bucur ca responsabilul pentru Departamentul de IMM si mediul de afaceri a lansat deja un proiect pentru un mediu economic curat.

Am transmis deja la ministerul de finante propunerea noastra legata de modificarea reglementarilor de plata, pentru ca, da, coruptia apare si din cauza ca, caci asa cum sunt acum reglementate documentele de plata, prin file de CEC si bilete la ordin, se conduce la infestarea mediului economic si la inrautatirea situatiei celor care lucreaza corect. 
Vom face si acest proiect, daca propunerea noastra legislativa va fi acceptata.
Sursa: TVR Timisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu