Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 octombrie 2015

DE CE TREBUIE SA NE INTERESEZE POLITICA! (partea a II-a)



Saul Beloia
2. Eurodeputatul Maria Grapini ii numeste pe cei vinovati de starea politicii
Conferentiind cu privire la starea deplorabila a mediului politic, Maria Grapini nu ezita sa indice drept vinovati pe sefii partidelor, care doar rareori au respectat criterii valorice cand au stabilit  candidati pentru listele electorale.
Oamenii de valoare din partide adusi  in fata electorilor au fost atat de putini incat s-au pierdut, au devenit cantitate neglijabila, si inhibati de numarul mare al oportunistilor, au batut in retragere, fara a-si face datoria de alesi ai poporului. Aceia care au murit saraci au fost indelung blamati de catre ceilalti.
Este cert ca prin aceste politici de resurse umane si de gandire a carierelor politice, partidele au obtinut anumite categorii de avantaje! Dar acele castiguri au fost mici in raport cu marile pierderi inregistrate la sectile de votare. Prin continutul listelor pe care trebuia sa aplice stampila,  electoratului i-a fost indus sentimentul de inutilitate a exercitarii votului si a neputintei de asanare pe aceasta cale a mediului politic.
Cea mai neplacuta rezultanta a acestei atitudini a sefilor de partide fata de candidatii propusi alegatorilor, spune cu amaraciune Maria Grapini, este aceea ca s-a ajuns la un sentiment general  de descurajare si renuntare din partea cetatenilor onesti, depozitari de valoare, aflati sau nu in partide. Profesionistii, elitele din diverse domenii au parasit Romania, nu neaparat fizic, multi inca traiesc aici, dar se tin departe de politica de teama de a nu se manji cu tarate.
O a doua importanta categorie de vinovatii, Maria Grapini o gaseste in propaganda de tip oligarhic utilizata de partidele mari, care si-au permis sa lanseze in batalia electorala teorii toxice potrivit carora partidele mici nu conteaza in viata politica, rolul exclusiv de actor politic revenindu-le doar lor, celor de anvergura si cu vechime in arena politica.
Cum sa creasca partidele mici ce au oameni de calitate si doctrine generoase, se intreaba Maria Grapini, daca marimea si vechimea partidului au fost inoculate a fi criteriile ce trebuie sa aduca voturi?  Tot dansa are si raspunsul, spunand ca atunci cand in fata electoratului va prima valoarea, partidele mari tributare concesiilor fata de diversi indivizi, care incalca acest criteriu, vor pierde teren si vor creste in preferinte partidele mici, care in mod obligatoriu joaca cinstit fata de electorat, dovedind ca nu vechimea si expunerea in politica este cel mai important aspect, ci calitatile profesionale, morale si de alta natura ale candidatului trecut pe lista.
Daca vrem legi mai bune, inseamna ca vrem si parlamentari care au avut o cariera profesionala cinstita inainte de a merge sa scrie legi! Daca vrem institutii eficiente, atunci vrem si functionari publici bine pregatiti profesional, bine platiti si astfel incoruptibili. Daca vrem sa schimbam actuala stare a politicii trebuie sa ii implicam pe cei care au stat pe margine pana acum si au privit in tacere.

Aceasta este politica pe care o face Partidul Puterii Umaniste – social liberal! Este o mare provocare adusa in fata romanilor dar cei ce se vor implica vor fi victoriosi in anul electoral 2016. Partidul isi pregateste candidati corespunzatori, astfel ca cetatenii sa aiba sansa de a alege potrivit principiului “omul potrivit la locul potrivit!” Politica trebuie facuta pentru oameni, nu pentru sine sau pentru un grup de interesati, se arata increzatoare in incheiere, doamna Maria Grapini.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu