Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 11 octombrie 2015

Partidul Conservator e mort! Traiasca Partidul Conservator!




Saul Beloia



 “Hotararea Tribunalului Bucuresti
03.09.2015
Ora estimata: 09:00
Complet: F 6
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Constată fuziunea prin contopire a PARTIDULUI CONSERVATOR şi PARTIDULUI LIBERAL REFORMATOR şi dispune înscrierea în registrul partidelor politice existent la grefa Tribunalului Bucureşti a noii formaţiuni politice, PARTIDUL LIBERALILOR ŞI DEMOCRAŢILOR – ALDE. Dispune înregistrarea şi consemnarea în Registrul Partidelor Politice a protocolului de fuziune prin contopire, a programului politic al noului partid – ALDE, a statutului noului partid, a noii denumiri integrale, a denumirii prescurtate, a semnului permanent şi a semnului electoral, astfel cum acestea au fost adoptate la Congresul Extraordinar din 19.06.2015.”



Un text sec care pune capat tuturor visurilor adeptilor lui Dan Voiculescu de a da viitorimii un partid care sa o apere. Inchis in penitenciar, fondatorul partidului nu s-a putut opune propunerii ministrului Daniel Constantin de desfiintare a formatiunii, asa cum prevedea statutul.  

Un text ce da insa mana libera optimistilor care crezand in doctrina umanista creata in 1993 de catre acelasi Dan Voiculescu, au decis sa lanseze in arena bataliei politice o noua formatiune politica – Partidul Puterii Umaniste  social liberal (PPU-SL).

Un text, in cele din urma, care ii arunca in ceata pe aceia dintre conservatori care ademeniti de promisiunile lui Daniel Constantin, incolonati parca prea repede dupa sine, s-au inscris fara ezitare in Partidul Liberalilor si Democratilor, fara sa se intrebe cine sunt liberalii si cine sunt democratii de la primire, dar mai ales, fara sa se intrebe care va fi locul lor, al conservatorilor, intre acestia.


Mai intai, acei fosti conservatori  au sesizat ca nu sunt primiti cu paine si sare in noul conglomerat politic, dar ca au primit in schimb scaune marginase in noua constructie. Au zis insa ca la alegeri vor face schimb de locuri si astfel si-au mai facut curaj.

In continuare, au auzit declaratiile liderilor umanisti, ale eurodeputatei Maria Grapini in special, potrivit carora cale de intoarcere pentru ei nu va mai exista. Si-au repetat insa in gand ca decizia lor de sacrificare a PC a fost buna si nu vor mai fi nevoiti sa se intoarca si astfel si-au facut din nou curaj!

Pe masura ce timpul trece insa si evenimentele se succed, cu prea mare repreziciune parca, grupul lichidatorilor PC realizeaza ca in noua partida politica pe care au decis sa o joace, DNA face mutari pe care nici ei nu le anticipasera, dar nici liberal-democratii de la primire. Mutari primejdioase ce pun sub semnul intrebarii intreaga lor constructie politica, la orizont aparand riscul ca aceasta sa ramana fara lider!

Varianta care daca s-ar materializa, pentru efectivul ALDE ar avea semnificatie unui bocanc aruncat in mijlocul tablei de sah. Fireste, toata lumea stie ca inaintea bocancului mai exista varianta sacrificarii reginei, dar continuarea partidei fara aceasta ar plasa meciul nu doar la marginea esichierului politic, dar si intr-o vadita criza doctrinara si mai ales de imagine, cu efecte dezastruoase pentru carierele tuturora.

Si apoi, daca cumva, acceptand sacrificarea reginei, vor trebui sa accepte si sacrificiul altor piese de pe tabla? Vreo tura? Sau doamne fereste, pe amandoua? Sau caii si nebunii? Ar fi un dezastru! Ar insemna ca Daniel Constantin a repetat gestul sinucigas al lui Crin Antonescu si si-a dus partidul fix in gura unui rechin hamesit, unde va fi lichidat dintr-o hapaiala!

Cine ar fi putut sa faca asta? Cine l-a urat cel mai mult pe Dan Voiculescu, i-a anuntat dinainte condamnarea si a jucat in ziua incarcerarii lui? Cine ar fi putut sa doreasca lichidarea partidului lui Voiculescu? Cine ar fi avut resursele necesare unui atare demers?
Un singur om: Traian Basescu, fac ei repede conexiunea faptelor cu faptasul!

Toate acestea ii fac acum pe fostii conservatori sa se simta nu doar suspendati, dar mai ales captivi si incatusati de o pasarela ametitor de inalta si rece a arenei politice, in bataia vanturilor de iarna, cu usile inchise la ambele capete, lipsiti de orice varianta de retragere, presati intre ALDE si PPU SL, intre necesitatea de a ramane si dorinta de a se intoarce, intre convingerea ca au procedat bine si indoiala ca au fost atrasi intr-o capcana!

Colac peste pupaza, cum niciun rau nu vine singur, in plin debut de criza, adversarii politici (care altii decat “liberalii” lui Blaga, adica PDL-istii lui Basescu) pun in circulatie zvonuri nimicitoare, potrivit carora ALDE nici nu ar fi inscris in Registrul Partidelor Politice, asa cum primise autorizare de la Tribunalul Bucuresti in luna iunie a acestui an!

Cu ce scop sa faca Basescu toate astea, se intreaba intre ei fostii conservatori deja chirciti in bataia rece a vanturilor de pe varfurile politicii? 
Ca sa faca jocul lui Iohannis si sa demoleze guvernul Ponta, le vine pe aripile vanturilor raspunsul nepasator si rece…





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu