Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 12 octombrie 2015

DE CE TREBUIE SA NE INTERESEZE POLITICA !





Saul Beloia
1. Crezul politic al eurodeputatei Maria Grapini
Doamna Maria Grapini remarca pe buna dreptate faptul ca marea parte a alegatorilor romani evita sa se mai prezinte la urne socotind ca actul politic a fost deturnat din directia lor si nu ii mai reprezinta.
Dansa constata ca romanii au obosit in asteptarile fata de politicieni si se feresc sa mai voteze candidati ce provin din partide politice, intrucat au fost inselati. Ca dintr-o dezamagire si o inertie usor de inteles, romanii nu adera la curente doctrinare noi, chiar daca acestea propun solutii viabile de schimbare a vechilor stari de lucruri.
Dar chiar si asa, ramanand pasivi, tacand si suferind consecintele politicii facute de altii in interesul altora, romanii fac totusi gesturi politice. Prin aceasta forma de politica pasiva, opineaza Maria Grapini, in mod gresit romanii sunt predispusi sa ii lasa sa hotarasca si pentru ei pe aceia ce nu ii reprezinta.
In urma cu 25 de ani, Maria Grapini si-a inceput cariera de om de afaceri, dar dupa 15 ani, nemultumita de cadrul legislativ aflat la indemana micilor intreprinzatori,  a intrat in politica pentru a determina o schimbare in atitudinea legiutoare fata de domeniul economic al inteprinderilor mici si mijlocii si fata de clasa romaneasca de mijloc.
A inregistrat succese, intrucat dupa doar 10 ani de prezenta activa in politica, cine spune acum IMM spune Maria Grapini, cine spune clasa de mijloc spune de asemenea Maria Grapini. Si de ceva vreme, cine spune Doctrina Umanista si Partidul Puterii Umaniste, spune iarasi Maria Grapini. Este perceputa ca un politician tanar, exponent al noului val care de acum incolo spune ce are de spus si face ce are de facut.
Afiliata ideologic la doctrina umanista fondata in 1993 de catre profesorul Dan Voiculescu, Maria Grapini readuce acum in atentie vechiul principiu al democratiei ateniene potrivit caruia puterea apartine poporului, care exercitand-o prin vot universal, isi alege reprezentanti sa conduca cetatea.
In ultimul sfert de secol, listele electorale ale partidelor au fost populate cu candidati interesati mai mult de imunitatile oferite de functia politica, fapt ce a alterat calitatea profesionala a institutiilor legiuitoare, centrale si locale. Maria Grapini spune ca daca romanii ar fi sesizat din timp aceste malversatiuni, ar fi sanctionat partidele la urna si cu siguranta ca lucrurile nu ar fi avut amploare.  
Nici acum nu e tarziu sa se faca schimbarea, spune Maria Grapini! Dansa arata cei trei pasi prin care Partidul Puterii Umaniste va schimba modul de a se face politica in Romania.
Mai intai, cetatenii deja au constientizat ce se intampla in ultimele decenii, au creat o masa critica de electorat nemultumit si asteapta un semnal ca sa schimbe lucrurile.
Pasul imediat urmator, spune Maria Grapini, este cel prin care cetatenii inteleg ca ei sunt cei ce trebuie sa intre in politica, orice alta alternativa lasand la butoane aceleasi vechi si triste figuri. 

Pasul al treilea va fi cel in care cetatenii, aderand la principiile Doctrinei Umaniste si la Partidul Puterii Umaniste – social liberal isi depun chiar ei candidaturile si se supun votului comunitatii din care fac parte.  (va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu