Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 octombrie 2015

Declaratie de presa privind promovarea valorii in mediul politic



Maria Grapini, co-presedintele Partidului Puterii Umaniste



Partidul Puterii Umaniste continua un proiect foarte drag mie, pe care l-am pornit chiar in anul intrarii mele in politica – 2006, numit “Bucuria de a fi propriul tau stapan” si ma bucur foarte mult ca organizatia de tineret la nivel national din cadrul partidului are in fruntea sa un tanar extrem de talentat in muzica, compozitor, dirijor,  un tanar care a studiat muzica din copilarie si s-a afirmat in domeniu, devenind un nume.
El a acceptat sa fie liderul organizatiei tineretului nostrum si impreuna cu liderii de tineret de la toate judetele, continua identificarea copilor si a tinerilor valorosi, iar in proiectul  “Bucuria de a fi propriul tau stapan” nu vrea decat sa identifice tineri absolventi de facultate sau de liceu care pot veni cu o idee ce sa se transforme apoi intr-un proiect.

Noi, ca partid al puterii umaniste, ne gandim la solutii concrete prin care sa antrenam valoare din societate, pentru ca Romania are oameni valorosi care din pacate stau in planul doi.
Daca ar trebui sa facem o paralela intre politica si fotbal, titularii se afla pe banca, iar meciul se joaca cu rezervele, din pacate!
In institutiile statului, in parlament sau guvern nu ajung intotdeauna cei mai buni oamnei, cei mai bine pregatiti professional, cu moralitate deplina, cu independenta financiara pentru a nu se gandi la proiectele personale, ci predispusi din pasiune sa faca politici publice.

Ideea lansata recent la intalnirea de la Sibiu cu conducerile filialelor judetene si pe care o reiau in filiala Timis, pe care o conduc, este aceea de a aduce in proiectul nostru politic oameni din toate domeniile.
Ei in 2016 pot sa candideze la consiliile locale, si cele judetene, la functiile de primar, chiar daca nu au mai facut politica niciodata. Ei sunt oameni care au reusit in profesia lor, oameni care au o disponibilitate de lucru pentru cei din jur, pentru societate. Totdeauna am spus ca politici publice trebuie sa faca un om altruist, pentru ca e nevoie de niste renuntari personale, nu ma stai cu familia, mergi in teritoriu, te gandesti pentru a lucra la proiecte. Sigur nu poti face politica cu oameni ce vin odata la patru ani, sau nu vin nici atunci pentru a-si exercita dreptul la vot.

Eu cred in acest mod ce ni l–am propus de a face politica, si pana la alegerile de anul viitor, toate filialele au primit acest target. Targetul nostru este sa participam la alegerile din anul 2016, sa intram in consiliile locale si sa incercam aceasta constientizare a romanilor  - si cred in ea - bazata pe spiritual de solidaritate, care trebuie re-adus in fata cetateanului, dar si pe spiritual de dreptate fata de cetatean.

Pe fondul a ceea ce s-a intamplat in ultimii 25 de ani exista multa nemultumire in societate, intrucat oamenii au fost supusi la excese, abuzuri si nedreptati, prin decizii luate la nivel local sau central. Acesta este mesajul si resortul pe care noi vrem sa il lansam catre oameni: ati fost nedreptatiti, vreti sa vi se faca dreptate, atunci trebuie sa va implicati impreuna cu noi. Practic, noi ne bazam in implementarea proiectelor noastre pe prezenta in consiliile locale, ca sa putem astfel sa reprezentam intr-adevar interesele oamenilor si sa venim acolo cu politici publice necesare si opportune comunitatilor locale.

Cheltuirea banului public a fost o mare problema in ultimii 25 de ani, pentru ca de foarte multe ori s-a constatat ca platile din bani publici au fost cu mult supradimensionate fata de valoarea reala a serviciilor achizitionate de catre unitatile de administratie publica.  Cu alte cuvinte, partenerii de contracte cu primariile au umflat notele de plata, iar primariile au inchis ochii cu vinovatie si au achitat facturile!
Din alt punct de vedere, s-au cheltuit mari sume din banii publici pe proiecte ce nu erau necesare comunitatilor, s-au facut achizitii doar de dragul de a se goli depozitele unor apropiati ai sefilor din primarii.

Acestea sunt prioritatile noastre de partid umanist. Bazandu-ne pe puterea umanista, adica pe puterea oamenilor de a discerne intre bine si rau, de a recunoaste omul care  se pricepe sa faca un lucru desi nu a mai facut politica, in baza pregatirii sale, a moralitatii si constiintei sale.   
Noi credem ca in cativa ani, prin aducerea de pe banca de rezerve in terenul de intrecere a unor  de oameni politici care sa corespunda acestor standarde umaniste, rezultatele bune vor apare, ca si atunci cand, construind sanatos o casa, la terminare ea va fi impunatoare si va dura mult!

Iata ce vedem dupa 25 de ani – vedem ca persoane de la cel mai inalt nivel, un presedinte al tarii, ministri, primari de orase mari, de primarie generala a capitalei, sunt chemati toata ziua la DNA in nenumarate dosare.

Acest lucru da de gandit oamenilor! Sa nu ii determine sa nu se indeparteze si mai mult de politica ci sa ii duca in politica! Raul poate fi indreptat doar prin implicarea oamenilor cinstiti, a celor care din modestie au tacut pana acum.

Practic, vorbim despre inlocuirea acelor oameni cu oameni valorosi!
*



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu