Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 octombrie 2015

Vechiul PSD vs noul PNL! Se pregateste noul PSD vs noul PNL!

Saul Beloia



PSD a admis orice fel de critici acceptand o singura candidatura, a lui Liviu Dragnea, pentru presedintia sa. PSD putea sa simuleze democratia si sa aduca in block starturi un al doilea candidat, eventual pe acel gomos contraspion SRI ce emite tot felul de pretiozitati prin platourile televiziunilor, dar nu a facut-o. Motivul pentru care i-a dat acestuia un bobarnac politic a fost probabil pentru a evita situatia penibila in care cu ceva timp inainte au fost aruncate alegerile pentru functia de presedinte sin cadrul PNL.   
Intr-adevar, Alinei Gorghiu ii fusese adus, in postura de contracandidat, celebrul Ludovic Orban, dar toata lumea stia ca tanara avocata era cea dorita sa urce in scaunul Bratienilor, celalalt urmand sa faca doar un joc de imagine.

Intre doua rele, PSD l-a ales pe cel mai mic, adica pentru a nu fi acuzat de conexiuni cu SRI, a preferat sa faca fata acuzelor de comunism, pe care de altfel opozitia le-a si lansat cu mare viteza.
Desi s-a vrut nimicitor, tirul liberalilor a fost unul slabut, intrucat respectivele acuze fusesera dezavuate de catre PSD chiar inainte de a fi formulate, prin doua gesturi de forta ce au surprins pe toata lumea – mai intai prin ridicarea in picioare a lui Ion Iliescu in vederea condamnarii comunismului si apoi prin aruncarea peste bord a propriului intemeietor.

Cu toate ca imaginea de ansamblu a PSD este una ce sugereaza o intarire a partidului dupa ultimele evolutii interne, cei care le privesc dinauntru au un fior rece pe sira spinarii, generat de stirea conform careia marele vis al opozitiei se va realiza in sfarsit si PSD va fi segmentat in doua noi formatiuni – una de stanga stanga si una de stanga-centru. Adica, din colosul cu picioare de lut, liberalii isi vor desprinde in sfarsit acea aripa ce le face de mai multa vreme ochi dulci, apoi in pasul unu o vor securiza intre zidurile Palatului Victoria si in pasul doi vor intra inauntru peste ea, ca sa ii ranforseze structurile cu veleitarii noi liberali.

Cat de mult ii vor bucura aceste noi evolutii pe sustinatorii lui Traian Basescu si ai Elenei Udrea, asta se va vedea in perioada urmatoare si va fi influentat de timpul in care UNPR este dispus sa stea cu arma la picior si cu baioneta in teaca.

Pe de alta parte, cat de larga partie ii vor face aceste evenimente Partidului Puterii Umaniste, nou aparut pe scena politica, se va vedea dupa apropiatul prin Congres Umanist, cand platforma si programul de guvernare vor fi lansate, iar conducerile vor fi alese.

*


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu