Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 8 martie 2012

DICTIONAR EXPLICATIV SPECIFIC SERVICIILOR DE INFORMAŢII ŞI DE SECURITATE

.




AMORTIZOR DE SUNET → dispozitiv adaptat la unele arme de foc pentru reducerea zgomotului produs de împuşcătură.

AMPRENTA ELECTRONICĂ → pentru o sursă electromagnetică reprezintă totalitatea caracteristicilor parametrilor tehnici care definesc semnalul emis de aceasta şi care o particularizează în raport cu alte surse electromagnetice din aceeaşi categorie.

AMPRENTA VOCII → amprenta sonoră prelevată de la o persoană pentru comparaţie, purtătoare a caracteristicilor generale şi individuale proprii vorbitorului.

ANALIZA → (1) studierea fenomenului în părţile sale componente. Este întregită cu sinteza, care realizează o viziune de ansamblu asupra întregului fenomen.
(2) Etapă în cadrul procesului de producţie al ciclului informativ, în care informaţiile constituie subiectul examinării sistematice, în scopul identificării datelor şi a concluziilor ce derivă din acestea.
(3) Examinarea în detaliu a informaţiilor pentru identificarea datelor semnificative şi a relaţiilor ce rezultă din acestea.

ANALIZA DE CONŢINUT → metodă de cercetare a mesajelor având drept ţintă eliminarea subiectivităţii cercetătorului. O tehnică de cercetare pentru descrierea obiectivă, sistematică şi cantitativă a conţinutului manifestat al comunicărilor.

ANALIZA DE IMAGINE→ metodă de cercetare a mesajelor de presă având drept ţintă identificarea profilului de imagine a subiectului cercetat. În practica structurilor de relaţii publice se utilizează o gamă largă de metode de analiză de imagine.

ANALIZA DE RISC → procesul prin care sunt identificate riscurile, dimensiunile lor şi măsurile necesare pentru a le preveni. Analiza de risc este un element al procesului de management al riscului.

ANALIZA INFORMAŢIILOR → etapa în care informaţia brută este supusă unei examinări sistematice pentru a se putea identifica elementele ei semnificative şi a se trage primele concluzii.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu