Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 25 martie 2012

GERMANIA. SERVICII DE INFORMAŢII ŞI DE SECURITATE. EVOLUŢIE, ORGANIZARE ŞI RESPONSABILITĂŢI. STRUCTURA BND

.



Structura BND

Este organizat în şase divizii, fiecare compusă din domenii divizate în departamente, iar acestea sunt şi ele subdivizate pe specialităţi, astfel:

- DIVIZIA 1 - Recunoaşterea Operaţională esteresponsabilă de culegerea şi planificarea informaţiilor şi operaţiunilor pe zone şi regiuni. Structurile departamentale interne corespund anumitor regiuni geografice (n.n. - Bloc Sovietic, Ţări Occidentale, zona Mediteraneană, etc), subdivizate pe ţări (n.n. - Benelux, Franţa, Elveţia) sau pe probleme cercetate (n.n. - Terorism Internaţional).
Domeniul recunoaşterii receptive este axat pe informaţiile culese la frontieră şi prin supravegherea traficului parţial şi al comunicaţiilor, în colaborare cu OFICIUL FEDERAL AL POŞTELOR ŞI TELECOMUNICAŢIILOR.

- DIVIZIA 2 răspunde de mijloacele tehnice de culegere a informaţiilor (informaţii electronice), cât şi de punerea la dispoziţia celorlalte diviziuni ale BND-ului a materialelor de transmisie de care au nevoie. Lucrează în colaborare cu OFICIUL DE TRANSMISIUNI AL BUNDESWEHR- ului pentru ascultări şi identificarea legăturilor radio şi colaborează cu o serie de intreprinderi private (DORNIER, MBB, SIEMENS, ROHDE & SCHWARZ, MAN, etc), conlucrare care nu este recunoscută oficial.
Pentru exploatarea propriilor staţii de ascultare electronică, BND foloseşte ca acoperire SERVICIUL FEDERAL DE STATISTICĂ A TRANSMISIUNILOR (BFST), care are în jur de 400 de angajaţi, situat în localitatea STOCKDORF (Wanneystrasse 10) la 10 km de PULLACH.
Prin staţiile existente în localităţi ca: BRAUNSCHWILE, STRASSBURG, STOCKDORF, WOLTERSDORF şi HUSUM, BND-ul asigură şi comunicaţiile dintre centrală şi proprii agenţi ilegali ce acţionează în diferite ţări.

- DIVIZIA 3 răspunde de exploatarea informaţiilor, fiind organizată pe departamente geografice. Domeniul tehnico-ştiinţific este subdivizat pe sectoare tematice (n.n. – transfer de tehnologie, energie ucleară, tehnică militară, electronică, mediu înconjurător, biologie, medicină, chimie, etc).
Din 1996 această diviziune dispune de propriul CENTRU DE SITUAŢIE ŞI INFORMAŢIE (LIZ), situat lângă PULLACH, care asigură legătura permanentă cu cele 81 de rezidenţe ale BND-ului din străinătate, fiind conectat direct şi cu OFICIUL CANCELARULUI.
Conform datelor oficiale, pentru dotarea tehnică a Centrului LIZ, guvernul a cheltuit peste 100 milioane euro.
Misiunile Centrului, de analiză şi informare constau în evaluarea zilnică, între orele 9,30-10,30 a ameninţărilor şi situatiilor de criză din lume şi informarea înaltilor functionari guvernamentali cu concluziile desprinse, precum şi în transmiterea unităţilor BND a necesarului de informaţii pe domenii, probleme şi obiective.

- DIVIZIA 4 răspunde de administrarea şi logistica Serviciului.
- DIVIZIA 5 este responsabilă cu siguranţa internă a BND-ului.
- DIVIZIA 6 are însărcinări specifice pe linie de informatică, documentare, criptare şi decriptare.

.

Un comentariu:

  1. CLAUDIA MOHR o femeie fara scrupule. isi bate joc de romani. ii minte despre joburi in germania. sa nu aveti incredere in ea. am fost 8 romani in SANKT PETER ORDING germania la restaurantul GRAN CAFE RIALTO. cand am ajuns totul era altfel decat a zis ea. niste italieni care nici nu vroiau sa ne vada, ne-au tinut afara, apoi ne-au bagat pe toti intr-o camera, fara mancare, fara apa. a doua zi ne-au oferit 400 de euro pe luna, cate 12 ore pe zi, fara pauza. daca vroiam sa acceptam bine daca nu sa plecam. fara acte. fara nimic. numa niste vorbe de la niste oameni fara scrupule. am cheltuit foarte multi bani sa ajungem acolo. acum nimeni nu-si asuma nimic. feriti-va de acesta femeie CLAUDIA MOHR - sta in orasul HEIDE - 40 de km de SANKT PETER ORDING si are anunturi pe net cu joburi cu acest mail : job-mohr@t-online.de +49 01724784517 +49 4816838615 si de barbatul MARIUS GHEORGHIU - sta in Hunedoara si are multe anunturi pe net cu joburi cu acest mail : deutschlandjob@yahoo.com 0727023961 0760835425 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere