Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 31 martie 2012

GERMANIA. SERVICII DE INFORMAŢII ŞI DE SECURITATE. EVOLUŢIE, ORGANIZARE ŞI RESPONSABILITĂŢI. OFICIUL FEDERAL PENTRU APĂRAREA CONSTITUŢIEI - BFV

.

• OFICIUL FEDERAL PENTRU APĂRAREA CONSTITUŢIEI (BUNDESAMTES FUR VERFASSUNGSSCHUTZ - BFV, contraspionajul - a fost înfiinţat în urmă cu 45 ani, în urma experienţei REPUBLICII DE LA WEIMAR şi furnizează „materialul pentru dezbateri între democraţi şi extremişti”.
Îşi are sediul central pe MARIANSTRASEE nr. 100, stradă din cartierul-dormitor HORWEILER din KOLN. Clădirea, din beton şi sticlă, a costat peste 200 milioane euro. Instituţia are cca. 2.500 angajaţi şi dispune de un buget de 220 milioane euro pe an. In cursul ultimilor ani, asupra acesteia a planat permanent ameninţarea unor reduceri de forţe.

În 1991, fostul senator WERNER HACKMANN anunta intentia de desfiinţare a serviciului de contraspionaj al landului HAMBURG şi operarea unei reduceri masive de personal la nivelul întregului BFV. Motivul invocat - desfiinţarea securitatilor socialiste.

În acelaşi an, fostul coordonator în Cancelaria federală, ministrul de stat SCHMIDBAUER, afirma că, în următorii zece ani, serviciile germane de informaţii trebuie să fie reduse şi să devină mai eficiente. Astfel, locurile de muncă din BFV urmau să fie diminuate anual cu 80 (414 în cinci ani din 2.485 de angajaţi). Sunt vizaţi în special funcţionari de nivel mediu, analişti, însă şi personal operativ. Personalul respectiv va fi pensionat sau transferat în serviciile BFV din noile landuri, servicii încă în formare.

S-a pus şi problema reorganizărilor: departamentul II (extremismul de stânga) se va uni cu departamentul VII (terorismul), iar departamentul IV (contraspionajul) cu departamentul V (protecţia secretului). Beneficiarii analizelor sunt Cancelaria Federală, Ministerul Federal de Interne, Procuratura şi Poliţia.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu