Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 martie 2012

GERMANIA. SERVICII DE INFORMAŢII ŞI DE SECURITATE. EVOLUŢIE, ORGANIZARE ŞI RESPONSABILITĂŢI. BND

.


Obiective ale BND

- Soluţionarea cazurilor de crimă organizată. Pentru a veni în sprijinul BND, coaliţia guvernamentală a elaborat proiecte de lege care prevad înăsprirea pedepselor şi confiscarea bunurilor şi valorilor a căror provenienţă nu se justifică legal. Spaţii de maxim interes pentru realizarea obiectivului: Columbia si Rusia.
- Combaterea proliferării armelor de distrugere în masă şi a armamentului nuclear. Spaţii de interes: Libia, Irak, Iran, Israel;
- Contracararea spionajului economic şi militar practicat atât din ţările din Est, cât şi de ţările considerate aliate.

Efective
Numărul angajaţilor BND este estimat la cca. 6 - 7000 persoane, din care 5.000 lucrează în sediul central din PULLACH. Din numărul total, doar 500 au grade militare.
BND foloseşte şi lucrători cu jumătate de normă, cărora, în funcţie de misiuni, li se atribuie identitate falsă.

Referindu-se la personalul BND, preşedintele german a apreciat că „acesta dovedeşte lipsă de flexibilitate şi creativitate în gândire, manifestându-se frecvent cu mentalitate birocratică, ceea ce ar conduce implicit la supraestimarea serviciilor secrete adverse”.

Presa germană s-a referit la intenţia şefului Institutului de cercetări în domeniul politicii pentru pace, ERICH SCHIDT-EENBOOM şi a preşedintelui de a transfera sediul central al BND în Berlin, însă această posibilitate nu a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al BND.

Bugetul serviciului este de aproximativ 700 milioane euro anual.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu