Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 16 martie 2012

DICTIONAR EXPLICATIV SPECIFIC SERVICIILOR DE INFORMAŢII ŞI DE SECURITATE

.



BILDERBERG → grup semi-secret, organizează anual o întrevedere euro-atlantică de trei zile, unde se discută despre optimizarea afacerilor, activităţilor diplomatice şi politice. Prima întâlnire a fost organizată în 1945 de către „eminenţa cenuşie” Joseph Rettinger, secretar general al „Mişcării Europene”, o organizaţie sponsorizată, se pare, de CIA.
Fostul consilier de stat american Zbygniev Brzezinski este membru al grupului, considerat un guvern mondial, aflat în umbră; de asemenea, Trilaterala Bilderberg, este un grup de elită, creditat a fi un super guvern mondial. Karl Otto Pohl, David Rockfeller, Lordul Carrington şi pe atunci guvernatorul Bill Clinton din Arkansas, s-au aflat odată la o masă rotundă organizata de catre grup. Unul din participanţii la întrunirile Bilderberg, Danis Healey, a descris grupul Bilderberg în autobiografia sa, „The Time of My Life”.
Extremiştii de dreapta au considerat mereu că Bilderberg este un grup secret internaţional, ce face parte dintr-o structură a puterii de elită. Chiar şi un editorial al ziarului Financial Times scria: „Dacă grupul Bilderberg nu face parte dintr-o conspiraţie, indiferent din care anume, se poartă în aşa fel încât ne face să credem asta”.

BIOTERORISM → bioterorismul constă în utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea de viruşi, bacterii, ciuperci sau toxine, de microorganisme, cu intenţia declarată de a provoca o maladie sau decesul fiinţelor umane, animalelor şi plantelor, cu scopul de a atinge anumite obiective.
Aceste arme sunt în atenţia grupurilor teroriste, fiind reprezentate de:
– VARIOLA (Variola major) - Dacă este utilizată ca armă biologică, aceasta reprezintă un pericol serios pentru populaţie. În absenţa unui tratament specific, mortalitatea atinge un procent de 30%, se transmite prin contact direct sau prin intermediul unui obiect contaminat, dar nu prin apă sau prin aer. Tratamentul se limitează la antibiotice pentru infecţiile bacteriene.
– PESTA (CIUMA) (Yersinia Pestis) - OMS raportează între 2.000 şi 4.000 de cazuri în întreaga lume. Mortalitatea este între 50% şi 90% pentru cazurile netratate şi de 15% în cazurile tratate.
– FEBRELE HEMORAGICE VIRALE (febra Lassa, Ebola-Filovirusuri: Ebola Marburg; Arenavirusuri: Lassa, Machupo) -Nu există tratament şi nici profilaxie pentru febrele hemoragice. Pentru Ebola, mortalitatea este între 50% şi 90% din cazuri.
– ANTRAXUL (Bacillus Anthracis) - În caz de neaplicare a tratamentului adecvat, mortalitatea este de 20%, din cauza septicemiei. Formele respiratorii sunt în general mortale, iar în cazul infecţiilor intestinale, cazurile mortale sunt între 25% şi 60%.
– BOTULISMUL - (Clostridium botulinum toxin) Acest virus poate contamina apa potabilă, poate fi introdus în alimente sau dispersat în atmosferă. Ingerarea, inhalarea sau contactul ochilor sau al unei răni de pe piele cu o cantitate infimă sunt suficiente pentru a provoca intoxicaţii grave şi tulburări neurologice mortale. Totuşi, el este sensibil la clorul din apă.

BIROUL DE SECURITATE NATO (NOS) → stabileşte standardele de securitate pe care fiecare ţară în parte le adaptează la condiţiile proprii, dar nu intervine în treburile interne ale ţărilor membre sau partenere.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu