Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 martie 2012

Vanatoarea de securisti. 2. Replica

.


de Saul Beloia

Este salutara abordarea subiectului dar este si regretabil ca majoritatea ofiterilor tintuiti in panopliile cu trofee ale unor nemernici din CNSAS sau de aiurea nu sunt utilizatori de internet! Actul la care ma refer imi aminteste ca uneori, turma de bivoli sare in ajutorul cate unuia mai batran caruia i-au sarit in spate haitele de carnivore ascunse in ierburile savanei, imprastiindu-le si trimitandu-le de unde au venit.

Daca o cariera intreaga ofiterii au renuntat de bunavoie la drepturi cu care s-au nascut, prigoana actuala deschisa institutionalizat impotriva lor nici nu mai conteaza! Nu are nicio importanta ingradirea treptata a noi si noi drepturi, atata timp cat ei inteleg cu totii de ce si de unde vine nemernicia!

Nu mai doare pe nimeni ca in locul obligatiei de a munci i s-a dat cea de a trandavi! Cui ii mai pasa ca i se diminueaza pensia! Sau ca ce i-a mai ramas din ea i se impoziteaza! Ori ca i se retine din pensie si contributia la fondul de sanatate! Sau ca locuinta sa face obiect de tranzactie intre primarie si persoane decedate! Ori ca aceeasi primarie nu ii mai elibereaza act valid de identitate, lipsindu-l de posibilitatea de a-si consuma dreptul la libera circulatie sau de a contracta si el credite bancare! Ori ca asociati ai nemernicilor vin la usa lui si ii cer sa plece pur si simplu, fara sa-l cheme macar in judecata pentru evacuare!

Toate acestea palesc pe langa cele cu care ofiterii s-au confruntat in cariera in care si-au lasat acasa copiii nemangaiati si au plecat in implinirea unei iubiri ce pare ca i-a inselat in cele din urma! Cum sa isi nege profesia in care au crezut si in care inca mai cred? Sa nege in fata veunei curti de apel ca au fost ofiteri? Si astfel sa accepte deonoarea? Ofiterii renunta mai degraba la viata decat la onoare!
Renuntarea s-ar putea intampla intr-o tara ce nu mai are nicio speranta! Dar tara lor mai spera inca! In tara lor inca se mai spera!

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu